Kundvagn

Svenska lådan

Svenska lådan

Artikelnummer
61024
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
450 kr/st
St

Beskrivning

1.Västerbotten 4 hg
Västerbottensost har tillverkats sedan 1870-talet och idag är det enbart Norrmejerier i Burträsk som producerar den. Det här är en grynpipig ost med mycket smak och den är lagrad minst 12 månader.
Enligt sägnen ska Västerbottensost ha kommit till av en slump 1872 när mejerskan Ulrika Eleonora Lindström jobbade ensam i Gammelbyns mejeri i Burträsk. Ryktet säger att hon avbröt sitt arbete med osten och att skälet till det hade med kärlek att göra. Ostmassan svalnade och fick värmas på igen flera gånger men osten blev inte som den skulle ändå. Sedan lämnades osten åt sitt öde på en hylla och avsmakades först långt senare. Och då blev smaken direkt en rejäl succé. Enligt en annan historia smakar Västerbottensost så bra eftersom en komet slog ner för länge sedan och skapade näringsämnen i marken, där korna går och betar. Näringen förs över till mjölken och vidare till osten, som därigenom blir både god och nyttig.
Fetthalt i torrsubstansen 50 %

2. Norins Norrbotten 4 hg
Från Arla kommer hårdosten Präst® som Norins förädlar. Den speciallagras lugnt och stilla i olika temperaturzoner på Norins lager i minst 18 månader för att den ska likna den gamla Norrbottenosten så mycket som möjligt. Det här är en fantastisk ost med mycket karaktär.

3. Extra lagrad Grevé 4 hg
På vårt mognadslager i Jägarvallen lagras denna ost minst 14-24 månader vilket skapar en kraftig karaktär!
Jämfört med andra svenska ostar är Grevé® en yngling. Osten registrerades som varumärke så sent som 1964. Inspirationen till grevén kom från den schweiziska hårdosten emmentaler och den norska jarlsberg. 
På slutet av 1950-talet påbörjades projektet Alpost av de två mejeriingenjörerna Åke Berglöf och Yngve Johansson på dåvarande ostförsöksstationen i Örnsköldsvik. 1963 ansåg de att osten hade uppnått den rätta kvaliteten. Namnet Grevé® tyckte de två ingenjörerna lät lite exotiskt och påminde lite om den schweiziska gruyère som också är en ost av emmentalertyp. 
Grevé® är en vacker ost med runda stora pipor, fin sötma och nötighet.
Fetthalt i torrsubstansen 45 %

4. Hargs Victoria 245 gram
Fantastiska marmelader från Hargodlarna. "Victoria" innehåller viktoriaplommon i konjak.

5. Linköpingsknäcke 200 gram
Knäckebrödet är skapat med utgångspunkt av god hälsa och smak, i knäckebrödet används det nyttigt fullkornsdinkelmjöl, rikligt med fröer, surdeg och har inget fett eller tillsatt socker.

6. Hovsenap 285 gram
En senap med fyllig och fin konsistens med välbalanserad styrka och lagom sötma. En prisbelönt senap från Svenska Senapsakademien.

7. Norins hallon/lakritsfudge 200 gram
Läckra handgjorda fudge med en underbar smakkombination - hallon/lakrits!
Försvinnande goda......


Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.

Produktinformation