
Pecorino Tartufo Grottlagrad
- Artikelnummer
- 108044
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
Denna fantastiska pecorinotryffel kommer från ett litet mejeri i Montefiascone. Osten lagras i grottorna Rocca dei papi mellan 90 och120 dagar.
Det italienska ordet för får är pecora och tillhörande adjektiv är pecorino, som också har blivit samlingsnamnet för denna typ av ost. Det finns flera hundra olika lokala typer av pecorino över hela Italien. Detta är en hårdost med en intensiv fårsmak och en mild pepprig avrundning
Som all ost blir smaken intensivare när den är lagrad men den behåller sin sötma och mogna smak så länge den inte blir för torr. Pecorino brukar lagras från en månad upp till ett år. Vissa ostar tvättas med olivolja och/eller tomatsås för att kanten ska utvecklas. Detta görs lika mycket för att förhindra oönskad mögel- och bakterietillväxt och stoppa skadeinsekter under lagringen.
Innehållsförteckning
Ingredienser: Pastöriserad FÅRMJÖLK, löpe, salt, jäsningskultur, olivolja, E203, E235, tryffel.
Produktinformation
- Ursprung
-
Italien/Lazio
- Mjölk
-
Mjölk från får