Kundvagn

Mont D'Or La Tradition 360 gram

Mont D'Or La Tradition 360 gram

Artikelnummer
103110
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
149 kr/st
St

Beskrivning

(mon dor la tradicyon)

Säsongsprodukt!
En krämig ost från de höga bergen i Jura, gjord på opastöriserad komjölk. Denna AOC ost tillverkas endast mellan 15/8 - 31/3. När osten har tagits upp från sin form slås den in i ett bälte av granbark, och läggs i en liten träask för att fortsätta mogna. Kanten kan utveckla vita och gråa mögelfläckar som är lätta att tvätta av med saltvatten. Njut osten som den är på kex eller bröd eller gör ett snitt i ytan, häll på lite vitt vin och stick ner några vitlöksklyftor och ställ in den i ugnen ca 180 gr tills den blir varm (ca 15-20 min). Serveras tillsammans med potatis, kött och grönsaker.

Fetthalt i torrsubstansen 45%



Tillgänglig från September/Oktober till Februari/Mars

Innehållsförteckning

Opastöriserad KOMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrakultur.
Fetthalt i torrsubstansen 45% totalt 26% fett.

Näringsinnehåll

Natrium
591 mg
Fett
24 g
Sockerarter
0,5 %
Protein
17 %
Energi (kJ)
1186
Kolhydrat
0,5 %
Basmängd
Per 100 g
Energi (kcal)
286
Salt
1,5 %
Mättat fett
17 g

Produktinformation

Ursprung
Frankrike/Jura Frankrike/Jura
Mjölk
Mjölk från ko Mjölk från ko Opastöriserad mjölk Opastöriserad mjölk