Kundvagn

Presentlåda Delux

Presentlåda Delux

Artikelnummer
61019
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
1 095 kr/st
St

Beskrivning

1. Gruyére reserva 200 gram
Gruyère är en av Schweiz mest kända ostar. Gruyère är en del av kantonen Fribourg, där gruyèreosten har gjorts i århundraden.
När gruyèren skärs upp för första gången påminner aromen om en hel blomsteräng som har fångats upp i en rik, krämig mjölk. Det halvhårda till hårda innanmätet smälter i munnen och sprider en nötig, ganska söt smak med blommiga och fruktiga inslag av äpplen och päron. Smaken dröjer sig kvar länge. Gruyère Reserve lagras minst 10 månader. 
Servera gruyère med päron, äpplen och charkuterier med sälta.

2. Roquefort 100 gram
Roquefort är en blåmögelost gjord på fårmjölk från regionen Causses i Frankrike. Osten produceras från december till slutet av juni. Fårmjölken som används till denna produkt har en högre fetthalt eftersom den mjölkas av får som har gått och betat på en nivå på 800 m över havet. Det gör osten krämigare och mjukare med något mindre sälta.

3. Brillat Savarin 200 gram
En triple creamed cheese där man tillsätter grädde till den ystade ostmassan. När ostmassan är färsk doppar man den för hand i vitmögel för att försäkra sig om optimal syrekontakt. Det är också detta som gör att osten blir så mjuk och får en underbar fräsch smak.
Dryckestipset till Brillat Savarin är torr champagne eller varför inte prova ett öl i Belgisk stil, veteöl med frisk humle.

4.
5. Pico 125 gram
Hantverksmässig produktion. Krämig dessertost gjord på pastöriserad getmjölk från Périgord. Perigordområdet anses vara ett gourmet paradis. Det är känt för sin goda mat, svart tryffel, foie gras, getost, valnötter, vilt och mycket mer. Denna region i sydvästra Frankrike kännetecknas av ett milt klimat med mycket skog och stora kalkstensplatåer . Pico Affine en liten get camembert med naturliga skal täckt med jäst. Mognar 10 dagar hos producenten och mognar vidare i sin förpackning.

6. Västerbottensost 200 gram
Västerbottensost har tillverkats sedan 1870-talet och idag är det enbart Norrmejerier i Burträsk som producerar den. Det här är en grynpipig ost med mycket smak och den är lagrad minst 12 månader.
Enligt sägnen ska Västerbottensost ha kommit till av en slump 1872 när mejerskan Ulrika Eleonora Lindström jobbade ensam i Gammelbyns mejeri i Burträsk. Ryktet säger att hon avbröt sitt arbete med osten och att skälet till det hade med kärlek att göra. Ostmassan svalnade och fick värmas på igen flera gånger men osten blev inte som den skulle ändå. Sedan lämnades osten åt sitt öde på en hylla och avsmakades först långt senare. Och då blev smaken direkt en rejäl succé. Enligt en annan historia smakar Västerbottensost så bra eftersom en komet slog ner för länge sedan och skapade näringsämnen i marken, där korna går och betar. Näringen förs över till mjölken och vidare till osten, som därigenom blir både god och nyttig.

7. Chokladtryfflar Caramel chips och saltat smör 200 gram
Chocolat Mathez är chokladmästarna som funnits sedan 1934. De är specialiserade på tillverkning av fina tryfflar både plain och smaksatta. 
De är medvetna om sitt ansvar mot sina kunder så man tillverkar och marknadsför säkra produkter som tillverkas med speciellt utvalda råvaror. Allt för att deras produkter ska svara mot Chocolat Mathez krav på kvalité och smak på högsta nivå.
En utsökt choklad som smälter på tungan.

8. Fikon och lagerbladsmarmelad 370 gram
Fransk delikatessmarmelad av fikon kryddad med lagerblad. Otroligt god till så gott som alla ostar. Dessutom en oumbärlig smakförhöjare till anklever och patéer.

9. Mörsjö tunnbrödchips 200 gram
Det mjuka tunnbrödet friteras i kallpressad rapsolja och smaksätts med gourmetsalt. Rapsoljan är fri från transfetter och rik på omega 3, vilket gör chipset nyttigare än de flesta andra som finns på marknaden. Resultatet blir spröda, knäckiga tunnbrödschips som passar till buffén och ostbrickan eller som drinktilltugg.

10. Saltufo Tryffelsalami m. parmesanost ca 80 g
Med en alldeles utpräglad smak av färsk italiensk sommartryffel - får Saltufo alla gourmeters hjärtan att slå fortare. Saltufon formas till en salamiboll för hand. Den utsökta tryffeln "tuber aestivum" , handplockas i norra Italien och är omtyckt av många stjärnkockar på grund av sin särskilda och intensiva aromatiska smak och doft. Saltufon blir fulländan när den handrullats i handriven 24 månaders lagrad Parmigiano Reggiano, gjord på opastöriserad komjölk.

11. Ostbricka i trä
Fin ostbricka i trä, fungerar även perfekt som tapasbricka.
33.5x21x1.8 cm

12. Ostset 4 knivar
Perfekt till ostbrickan på fredagsmyset. Knivarna har anti-bakteriellt blad med hård keramisk beläggning. Innehåller 4 olika ostknivar: en parmesankniv, en platt ostkniv, en kniv för hårdostar och kittost och en kniv för mjuka och klibbiga ostar t ex mögelost.
Snygg design i svart.


Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.

Produktinformation