
Camembert Bocage 250 gram opast
- Artikelnummer
- 10005
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
Camembert kom till i slutet av 1700-talet som en torr gulbrun ost som tillverkades av Marie Harel, en bondhustru. Omkring tiden för Franska revolutionen gav familjen skydd åt en präst från regionen Brie. Prästen lärde Marie Harel hur man gjorde ost i regionen han kom ifrån.
Osten blev mjukare och luftigare. Skalet är orangebeige till ljust brunt med skrovlig yta som påminner om vågor. Det finns märken efter torkställningarna på både ovan- och undersidan av osten. Skalet på Camembert Bocage är täckt som av ett vitt puder som består av det vita möglet. Innanmätet är ljusgult till stråfärgat, smidigt och krämigt med något öppen textur.
Fetthalt i torrsubstansen 45%
Innehållsförteckning
Ingredienser: Opastöriserad KOMJÖLK, Salt, mjölksyrakultur, löpe, vitmögelkultur.
Näringsinnehåll
- Basmängd
- Per 100 g
- Mättat fett
- 13 g
- Natrium
- 709 mg
- Energi (kcal)
- 264
- Kolhydrat
- 0,5 g
- Salt
- 1,8 g
- Sockerarter
- 0,5 g
- Protein
- 20 g
- Energi (kJ)
- 1095
- Fett
- 20 g
Produktinformation
- Ursprung
-
Frankrike/Normandie
- Mjölk
-
Mjölk från ko
Opastöriserad mjölk