Höstgåvan
- Artikelnummer
- 61035
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
1. Mörsjö tunnbrödchips
Mörsjö deli för norrländsk mattradition vidare på nytt vis. Det mjuka tunnbrödet friteras i kallpressad rapsolja och smaksätts med gourmetsalt. Rapsoljan är fri från transfetter och rik på omega 3, vilket gör chipset nyttigare än de flesta andra som finns på marknaden. Resultatet blir spröda, knäckiga tunnbrödschips som passar till buffén och ostbrickan eller som drinktilltugg
2. Bleu d'Auvergne AOP
Blue d'Auvergne får dess rika smak från vildmarken. 40 kilometer väster om Clermont-Ferrand fick Blue of Auvergne sitt rykte från början, vilket under årtiondena har hållit sig med all rätt. Denna ost som manuellt saltas och långsamt lagras tillverkas än idag av personal som är stolta över deras koppling till denna ost. Minst 28 dagars lagring.
Fetthalt i torrsubstansen 50%
3. Hertig
Osten Hertig är en ostarnas aristokrat och görs på förstklassig mjölk i ett litet mejeri vid en av de vackraste jordförgreningarna i västra Norge.
Hertig tillverkas med typiska hantverksmetoder och representerar en ostsort med karakteristisk smak och mjuk konsistens. Osten ytmognar under fem till sex veckor och sedan lagrar vi den vidare själva på Norins Ost för att ge den ytterligare karaktär.
Hertig bör serveras tillsammans med säsongens frukt och bär som jordgubbar, kiwi etc. Osten får sin fulla arom vid rumstemperatur och bör skäras med kniv.
4. Morbier
Osten morbier är uppkallad efter den lilla stad i Jura där den först tillverkades.
Osten har en svart rand av sot och salt som går igenom mitten. Osten delas horisontellt på mitten när den har börjat stabiliseras för att detta sotlager ska läggas till. Varje del tvättas för sig i saltlake innan de sammanfogas igen. Sedan tvättas osten med vatten två gånger i veckan i två månader.
Morbier Reserve Cremiers kanter är mörkt gyllenfärgade med vita fläckar. Osten är halvmjuk med en jästlik doft och söt, fruktig smak.
Denna Morbier lagras i minst 80 dagar och kan inte jämföras med en pastöriserad typ.
(Produkten är tillverkad av opastöriserad mjölk och rekommenderas EJ förtäras av gravida eller andra känsliga grupper)
5. Brillat Savarin
En triple creamed cheese där man tillsätter grädde till den ystade ostmassan. När ostmassan är färsk doppar man den för hand i vitmögel för att försäkra sig om optimal syrekontakt. Det är också detta som gör att osten blir så mjuk och får en underbar fräsch smak.
Dryckestipset till Brillat Savarin är torr champagne eller varför inte prova ett öl i Belgisk stil, veteöl med frisk humle.
Fetthalt i torrsubstansen 72%
6. Semitorkade Apelsinkuber
God semitorkad apelsin i små kuber, gott till ostbrickan, filen eller som tilltugg.
7. Hallsbergs Choklad
Ekologisk choklad med frukter, bär och nötter. Finns i flera olika smaker.
Handgjord i Hallsberg
Kan innehålla spår av nötter.
8. Andresy Confiture Fikonmarmelad
Från Maison Andrésy kommer denna goda fikonmarmelad. Passar utmärkt till ostbrickan.
Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.
Produktinformation
- Mjölk
- Mjölk från ko