
Bubbellådan - godsaker till ditt favoritbubbel
- Artikelnummer
- 61014
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
Bubbellådan
Överraska någon du tycker om med goda ostar och tillbehören till ditt favoritbubbel.
1. Langres
Langres passar dem som inte tycker om stark eller skarp ost men uppskattar en sofistikerad smak som dröjer kvar länge i munnen.
Langres tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från fälten i Bassigny och från platån Langres på gränsen mellan Champagne och Bourgogne i Frankrike. Osten vänds så få gånger som möjligt och därför gör vasslans vikt och rörelse genom ostmassan så att ostens mitt sjunker ihop och bildar en krater. ”Fontaine” kallas kratern, som man kan hälla eau-de-vie, marc (fransk variant av grappa), chablis, brandy eller champagne i. Vätskan sjunker gradvis in i osten och tillför en ny upplevelse av den redan smakfulla langres.
Den aprikosfärgade, ljust orangefärgade kanten är resultatet av regelbunden tvättning och ger osten en ojämn yta samt härlig doft och karaktär. När den är färsk är texturen fast och kornig. Langres lagras i mycket fuktiga källare under två till tre veckor och mognar utifrån och in. Under mognadstiden ramlar kanten ihop och den blir mjuk och krämig. Smaken intensifieras.
Fetthalt i torrsubstansen 50 %
2. Fransk Bondost
En typisk bondost från sydvästra Frankrike som lagras ca 2,5 månad med naturkant runt osten. Osten är halvmjuk och gräddig med toner av hasselnöt.
Fetthalt i torrsubstansen 50%
3. Norins Comté reserv
En av våra favoriter är Comté som också kallas för Comté de Gruyère. Comté har en mjuk textur och en kraftig sötfruktig smak som påminner om aprikoser, päron och färskt gräs.
När den blir lite äldre blir den fylligare, nötigare och kryddig. Konsistensen är smidig, torr och något kornig.
Denna ost är handplockad för att få en längre lagring uppe i Fort Sant Antoine i Franska Jura. Detta är som det låter ett gammalt militärt fort som byggdes på 1800-talet men man har nu under förra århundradet börjat lagra ost där istället. I fortet ryms idag ca 200 000 hjul som väger ca 35 kg/st.
Den här Comtén har vi själva valt ut ifrån Fort Saint Antoine och den produceras av Fruitière Belieu Noel Cerneux.
4. Minirousse D'Argental
Detta är en kopia och en liten Vacherousse som har blivit en ost som de flesta älskar. Den har en fin, mjuk och krämig smak, med toner av rostat bröd i avslutningen och antar en orangeröd färg tack vare att man tvättar ytan med annatto under mognadsfasen, ett naturligt vegetabiliskt färgämne, som använts i århundraden för att skydda och färga ytan på ostar.
Fetthalt i torrsubstansen 50 %
5. Börslycke Marmelad
Smaken av sommar finns nu i marmelad. Fantastisk till ostbrickan, jordgubbstårtan eller varför inte till vaniljglassen.
6. Marconamandlar rostade och lättsaltade
Helt fantastiska spanska mandlar som både är rostade och saltade. Detta är marconamandlar som anses vara den finaste mandeln i världen med sin söta mjuka smak och goda kvalitet. Perfekt att ha som tillbehör till ostbrickan eller bara äta som de är!
7.Ostdaler naturella
Ostdaler är tillverkade av förstklassiga och kontrollerade råvaror. Detta tillsammans med en traditionell kunnighet borgar för den goda smaken och höga kvaliteten. Tunna och frasiga kex. Passar bra till ostbrickan, utflykten, vinprovningar eller bara ha hemma i skafferiet när du är sugen på något gott.
Sockerfritt. Utan konserveringsmedel och med mindre salt. Förvaras torrt, ej över rumstemperatur.