Kundvagn

Spanska lådan

Spanska lådan

Artikelnummer
61028
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
410 kr/st
St

Beskrivning

1. Manchego DOP Akkem 12 månader 200 gram
Spaniens populäraste ost finns som ung och mild fresco (lagrad i två månader), som medellagrad och lite pikant curado (lagrad ett år) och som extralagrad añejo eller viejo (lagrad ca två år). Det traditionella sicksackformade mönstret på osten kommer från början från originalformarna som var knutna med ett speciellt gräs som heter esparto. Idag är formarna av plast som lämnar producentens mönster på osten. Ostens kant är beige, grå eller svart och tvättas i olivolja vid slutet av lagringen.
Innanmätet är beroende på ålder i olika nyanser, allt från de milda ostarna som är helt vita till de mycket lagrade som är gulaktiga i färgen. Den karakteristiska smaken är fyllig och smörig, men när den är lagrad något pepprig med den typiska sältan för fårmjölksostar.

2. Spansk fårost med svart vitlök 150 gram
Det här är en underbar fårost med ett krämigt inre av svart vitlök.  Den svarta vitlöken bildas genom fermentering av en helt vanlig vitlök. Processen förändrar smaken som blir mer fyllig och söt medan de skarpa smakerna från vitlöken försvinner.  Den smakrika fårosten gifter sig perfekt med smaken av umami från den svarta vitlöken!

3. Fuet spank lufttorkad korv med svartpeppar
Fuet är en katalansk lufttorkad korv gjord på griskött, denna med ett lager svartpeppar. Skuren i tunna skivor passar den perfekt på delikatessbrickan eller i pic-nickorgen. Den har hög kötthalt och väl avvägd sälta.

4. Olivolja med basilika 100 ml
En härlig spansk ekologisk olivolja med basilika!
En ekologisk extra virgin olivolja smaksatt med ekologisk basilika, som läggs i oljan och får dra i några veckor. Den är helt fri från kemikalier och tillsatta aromer.

5. Oliver Arbequina 295gram
Små spanska gröna arbequinasoliver med kärna i vacker glasburk.

6. Chips Spanska Lemon & Pepper 40 gram
Härliga stora spröda spanska chips med smak av citron och peppar!

Potatisen väljs ut beroende på storlek, utseende och färg och stora potatisar används för att få ut riktigt härliga skivor. Efter friteringen saltas chipsen för hand, det är det vi kallar chipshantverk!
Perfekt som aperitif eller som snacks, de goda smakerna känns i varenda skiva

OBS! Snatts som syns på bilden har utgått

Varorna i lådan kan innehålla spår av nötter

Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.

Produktinformation