Kundvagn

Spanska lådan

Spanska lådan

Artikelnummer
61028
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
320 kr/st
St

Beskrivning

1. Manchego DOP Akkem 12 månader 200 gram
Spaniens populäraste ost finns som ung och mild fresco (lagrad i två månader), som medellagrad och lite pikant curado (lagrad ett år) och som extralagrad añejo eller viejo (lagrad ca två år). Det traditionella sicksackformade mönstret på osten kommer från början från originalformarna som var knutna med ett speciellt gräs som heter esparto. Idag är formarna av plast som lämnar producentens mönster på osten. Ostens kant är beige, grå eller svart och tvättas i olivolja vid slutet av lagringen.
Innanmätet är beroende på ålder i olika nyanser, allt från de milda ostarna som är helt vita till de mycket lagrade som är gulaktiga i färgen. Den karakteristiska smaken är fyllig och smörig, men när den är lagrad något pepprig med den typiska sältan för fårmjölksostar.

2. Cabraliego 200 gram
Detta är Spaniens nationalost. Även känd under namnet Cabrales men då är den mer lagrad.
Cabraliego har en kraftig doft och smak, halvmjuk konsistens med mycket blåmögel. Kanten är mjuk, kraftig och brungrå eller mörkare. Dess smörsmak dröjer kvar mycket kraftigt i munnen.
Nuförtiden är det inte tillåtet att lagra Cabraliego i torkade kastanjeblad eller vilda fikonlöv utan idag slås osten in i aluminium eller papper som är tryckt med bilder av bladen.

3. Fuet spank lufttorkad 170 gram
Fuet är en katalansk lufttorkad korv gjord på griskött.

4. IO Premium Olivolja Negro 100 ml
Manzanilla oliven (25 %) ger det lilla bittra och kryddigheten till denna olivolja medan Arbequina oliverna (75 %) ger oljan dess mjukhet och fruktighet. En perfekt blandning av två olivsorter, vilket ger en fruktig och mjuk smak med lite gröna, fruktiga och kryddiga toner. Doften av nyklippt gräs, frukt såsom grönt äpple och banan med en hint av mandel och tomat

5. Spanska oliver med smak av citron 125 gram
Oliver är en naturlig källa till vitamin A och C, mineraler som järn och natrium, som krävs för att hålla vävnader i perfekt skick och uppnå perfekt försvar mot angrepp som kommer utifrån. Tiamin, behövs för en väl fungerande nervsystemet . Dessa oliver odlas på bästa spanska fruktodlingar och innehåller höga halter av de eteriska oljorna omega-3 och omega-6 som är nyttiga och nödvändiga för kroppen, oljor hjälper oss att må bättre. "

6. Snatt´s tomat och oregano 120 gram
Enormt goda spröda tilltuggskex med smak av tomat och oregano.
100 % naturliga ingredienser. Inga tillsatsämnen och inga färgämnen.

Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.

Produktinformation