Kundvagn

Franska lådan

Franska lådan

Artikelnummer
61026
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
550 kr/st
St

Beskrivning

1. Camembert Royal Faucon

En mjuk och härlig camembert från Frankrike. Osten är mycket krämig och smaken är mild.

2. Buchette coque fleur

Mjuk dessertost gjord på pastöriserad getmjölk och tillverkad i Indre som är ett franskt departement i regionen Centre-Val de Loire. Osten är täckt med vilda blomblad som ger en härlig blommig karaktär.
Fetthalt i torrsubstansen 45%

3. Langres

Langres passar dem som inte tycker om stark eller skarp ost men uppskattar en sofistikerad smak som dröjer kvar länge i munnen.
Langres tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från fälten i Bassigny och från platån Langres på gränsen mellan Champagne och Bourgogne i Frankrike. Osten vänds så få gånger som möjligt och därför gör vasslans vikt och rörelse genom ostmassan så att ostens mitt sjunker ihop och bildar en krater. ”Fontaine” kallas kratern, som man kan hälla eau-de-vie, marc (fransk variant av grappa), chablis, brandy eller champagne i. Vätskan sjunker gradvis in i osten och tillför en ny upplevelse av den redan smakfulla langres.
Den aprikosfärgade, ljust orangefärgade kanten är resultatet av regelbunden tvättning och ger osten en ojämn yta samt härlig doft och karaktär. När den är färsk är texturen fast och kornig. Langres lagras i mycket fuktiga källare under två till tre veckor och mognar utifrån och in. Under mognadstiden ramlar kanten ihop och den blir mjuk och krämig. Smaken intensifieras.

4. Roquefort

Roquefort är en blåmögelost tillverkad på fårmjölk. Den har mycket smak men är fortfarande mjuk med krämig konsistens.

5. Andresy confiture 4 röda bär marmelad

Fransk härlig marmelad med smak av fikon. Utsökt till ostbrickan!

6. Twist Fromage Beurre

Härliga twistade kex smaksatta med smör och ost. Gott till ostbrickan eller till fördrinken.Varorna i lådan kan innehålla spår av nötter

Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.

Produktinformation