Kundvagn

Franska lådan

Franska lådan

Artikelnummer
61026
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
449 kr/st
St

Beskrivning

1. Camembert Royal Faucon 250 gram
En mjuk och härlig camembert från Frankrike. Osten är mycket krämig och smaken är mild.

2. Tome basque "Fransk bondost" 200 gram
En typisk bondost från sydvästra Frankrike som lagras ca 2,5 månad med naturkant runt osten. Osten är halvmjuk och gräddig med toner av hasselnöt.

3. Langres 180 gram
Langres passar dem som inte tycker om stark eller skarp ost men uppskattar en sofistikerad smak som dröjer kvar länge i munnen.

Langres tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från fälten i Bassigny och från platån Langres på gränsen mellan Champagne och Bourgogne i Frankrike. Osten vänds så få gånger som möjligt och därför gör vasslans vikt och rörelse genom ostmassan så att ostens mitt sjunker ihop och bildar en krater. ”Fontaine” kallas kratern, som man kan hälla eau-de-vie, marc (fransk variant av grappa), chablis, brandy eller champagne i. Vätskan sjunker gradvis in i osten och tillför en ny upplevelse av den redan smakfulla langres.

Den aprikosfärgade, ljust orangefärgade kanten är resultatet av regelbunden tvättning och ger osten en ojämn yta samt härlig doft och karaktär. När den är färsk är texturen fast och kornig. Langres lagras i mycket fuktiga källare under två till tre veckor och mognar utifrån och in. Under mognadstiden ramlar kanten ihop och den blir mjuk och krämig. Smaken intensifieras.

4. Roquefort 100 gram
Roquefort 100 gram är en blåmögelost tillverkad på fårmjölk. Den har mycket smak men är fortfarande mjuk med krämig konsistens.

5. Röda Fikon "Figue Rouge" Fransk 320 gram
Fransk härlig marmelad med smak av fikon. Utsökt till ostbrickan!

6. Chokladtryfflar Caramel Chips med saltat smör (PÅ BILD UTBYTT MOT)
Tryffel svensk i ask Havsalt 100 g


Obs! På bilden på lådan kan någon av varorna vara utbytta mot ovan innehåll

Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.

Produktinformation