Mont D'Or AOP LRDC 360 gram
- Artikelnummer
- 103110
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
(mon dor la tradicyon)
Säsongsprodukt!
En krämig ost från de höga bergen i Jura, gjord på opastöriserad komjölk. Denna AOP ost tillverkas endast mellan 15/8 - 31/3. När osten har tagits upp från sin form slås den in i ett bälte av granbark, och läggs i en liten träask för att fortsätta mogna. Kanten kan utveckla vita och gråa mögelfläckar som är lätta att tvätta av med saltvatten. Njut osten som den är på kex eller bröd eller gör ett snitt i ytan, häll på lite vitt vin och stick ner några vitlöksklyftor och ställ in den i ugnen ca 180 gr tills den blir varm (ca 15-20 min). Serveras tillsammans med potatis, kött och grönsaker.
Fetthalt i torrsubstansen 45%
Tillgänglig från September/Oktober till Februari/Mars
Innehållsförteckning
Ingredienser: Opastöriserad KOMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrakultur.
Näringsinnehåll
- Basmängd
- Per 100 g
- Energi (kJ)
- 1186
- Energi (kcal)
- 286
- Fett
- 24 g
- Mättat fett
- 17 g
- Kolhydrat
- 0,5 %
- Sockerarter
- 0,5 %
- Protein
- 17 %
- Salt
- 1,5 %
- Natrium
- 591 mg
Produktinformation
- Ursprung
- Frankrike/Jura
- Mjölk
- Mjölk från ko Opastöriserad mjölk