Kundvagn

Delikatesstlåda Delux

Delikatesstlåda Delux

Artikelnummer
61019
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
1 300 kr/st
St

Beskrivning

1. Petit gres Champenois

Petit Grès Champenois tillverkas i ett litet mejeri i Champagne i Frankrike. I ostmassan tillsätts färsk grädde och osten får en härlig syrlighet och blir mycket krämig.

2. Roquefort

Roquefort är en blåmögelost gjord på fårmjölk från regionen Causses i Frankrike. Osten produceras från december till slutet av juni. Fårmjölken som används till denna produkt har en högre fetthalt eftersom den mjölkas av får som har gått och betat på en nivå på 800 m över havet. Det gör osten krämigare och mjukare med något mindre sälta.

3. Brillat Savarin

En triple creamed cheese där man tillsätter grädde till den ystade ostmassan. När ostmassan är färsk doppar man den för hand i vitmögel för att försäkra sig om optimal syrekontakt. Det är också detta som gör att osten blir så mjuk och får en underbar fräsch smak.
Dryckestipset till Brillat Savarin är torr champagne eller varför inte prova ett öl i Belgisk stil, veteöl med frisk humle.

4. Pico

Hantverksmässig produktion. Krämig dessertost gjord på pastöriserad getmjölk från Périgord. Perigordområdet anses vara ett gourmet paradis. Det är känt för sin goda mat, svart tryffel, foie gras, getost, valnötter, vilt och mycket mer. Denna region i sydvästra Frankrike kännetecknas av ett milt klimat med mycket skog och stora kalkstensplatåer . Pico Affine en liten get camembert med naturliga skal täckt med jäst. Mognar 10 dagar hos producenten och mognar vidare i sin förpackning.

5. Primadonna

Den röda Primadonna är extralagrad. Den är en unik ost gjord på skummjölk med smak som inte liknar någon annan. I lugn och ro med stor omsorg och på ett modernt sätt lagras osten till den här fantastiska smaken.
Primadonna Maturo (Röd) extralagrad används som pålägg och snacks, till dessert och matlagning. Den passar till mat från medelhavsområdet. Primadonnas unika smak ändras hela tiden i munnen och påminner om hasselnöt, frukt, kola och med exempel från ostvärlden: lite smak av grevé, parmesan och getmesost.
Servera Primadonna tillsammans med Lisas Jordgubb/Balsamico marmelad, melon, päron och sharonfrukter. Primadonna kommer från Bodegraven i Holland.

Dryckestips: Vin: Ripasso, Zinfandel, Riesling Öl: Kraftig imperial sto

6. Chokladpraliner 3 sorter

Spanska chokladpraliner 3 sorter, Mörk 55%, Mjölkchoklad 35% och Vit choklad 28 %

7. Lisas Hjortronmarmelad

Den här svensktillverkade hjortronmarmeladen från Hälsingland passar utmärkt till ostbrickan.
Med en fruktmängd på 50 % hjortron är balansen perfekt.

8. Mörsjö tunnbrödchips

Det mjuka tunnbrödet friteras i kallpressad rapsolja och smaksätts med gourmetsalt. Rapsoljan är fri från transfetter och rik på omega 3, vilket gör chipset nyttigare än de flesta andra som finns på marknaden. Resultatet blir spröda, knäckiga tunnbrödschips som passar till buffén och ostbrickan eller som drinktilltugg.

9. Saltufo Gold Tryffelsalami m. parmesanost

Med en alldeles utpräglad smak av färsk italiensk sommartryffel - får Saltufo alla gourmeters hjärtan att slå fortare. Saltufon formas till en salamiboll för hand. Den utsökta tryffeln "tuber aestivum" , handplockas i norra Italien och är omtyckt av många stjärnkockar på grund av sin särskilda och intensiva aromatiska smak och doft. Saltufon blir fulländan när den handrullats i handriven 24 månaders lagrad Parmigiano Reggiano, gjord på opastöriserad komjölk.

10. Oliver Halkidiki med kärna.
Dessa stora gröna oliver är ovala med en karaktäristisk spets i ena änden, de har mycket fruktkött, god sälta och lätt krispig konsistens.
Passar utmärkt att avnjuta som tilltugg eller i en god pizza, i gratänger, grytor och sallader. Naturligt konserverade i saltlag.


11. Ostbricka i trä med knivar

En fin ostbricka i trä med tillhörande knivar.


Varorna i lådan kan innehålla spår av nötter

Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.

Produktinformation