Afterworklådan 8-10 pers
- Artikelnummer
- 61022
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
1. Brillat Savarin
En triple creamed cheese där man tillsätter grädde till den ystade ostmassan. När ostmassan är färsk doppar man den för hand i vitmögel för att försäkra sig om optimal syrekontakt. Det är också detta som gör att osten blir så mjuk och får en underbar fräsch smak.
Dryckestipset till Brillat Savarin är torr champagne eller varför inte prova ett öl i Belgisk stil, veteöl med frisk humle.
2. Roquefort
Roquefort 100 gram är en blåmögelost tillverkad på fårmjölk. Den har mycket smak men är fortfarande mjuk med krämig konsistens.
3. Primadonna Maturo Röd
Den röda Primadonna är extralagrad. Den är en unik ost gjord på skummjölk med smak som inte liknar någon annan. I lugn och ro med stor omsorg och på ett modernt sätt lagras osten till den här fantastiska smaken.
Primadonna Maturo (Röd) extralagrad används som pålägg och snacks, till dessert och matlagning. Den passar till mat från medelhavsområdet. Primadonnas unika smak ändras hela tiden i munnen och påminner om hasselnöt, frukt, kola och med exempel från ostvärlden: lite smak av grevé, parmesan och getmesost.
Servera Primadonna tillsammans med Lisas Jordgubb/Balsamico marmelad, melon, päron och sharonfrukter. Primadonna kommer från Bodegraven i Holland.
Dryckestips: Vin: Ripasso, Zinfandel, Riesling Öl: Kraftig imperial stout
4. Langres
Langres passar dem som inte tycker om stark eller skarp ost men uppskattar en sofistikerad smak som dröjer kvar länge i munnen.
Langres tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från fälten i Bassigny och från platån Langres på gränsen mellan Champagne och Bourgogne i Frankrike. Osten vänds så få gånger som möjligt och därför gör vasslans vikt och rörelse genom ostmassan så att ostens mitt sjunker ihop och bildar en krater. ”Fontaine” kallas kratern, som man kan hälla eau-de-vie, marc (fransk variant av grappa), chablis, brandy eller champagne i. Vätskan sjunker gradvis in i osten och tillför en ny upplevelse av den redan smakfulla langres.
Den aprikosfärgade, ljust orangefärgade kanten är resultatet av regelbunden tvättning och ger osten en ojämn yta samt härlig doft och karaktär. När den är färsk är texturen fast och kornig. Langres lagras i mycket fuktiga källare under två till tre veckor och mognar utifrån och in. Under mognadstiden ramlar kanten ihop och den blir mjuk och krämig. Smaken intensifieras.
5. Camembert Royal Faucon
Mjuk dessertost med en blommig svål gjord på pastöriserad komjölk. Fyllig, krämig men ändå inte rinnig ostmassa. Tillfredsställande arom. Fin textur och innanmäte genom hela osten, paketeras i en fin träask. Passar perfekt till både barn och vuxna.
6. Lisas marmelader, två stycken olika smaker.
Svensktillverkade marmelad från Hälsingland som passar utmärkt på ostbrickan.
7. Cream crackers mediteraine
Italienska kex som är tunna, spröda och smaksatta med rosmarin.
8. Ostdaler Vitlök
Bakade med dansk ädelost. Gott till ostbricka eller som ett nyttigare alternativ till snacks / chips! Utmärkt att dippa!
Ostdaler är tillverkade av förstklassiga och kontrollerade råvaror. Detta tillsammans med en traditionell kunnighet borgar för den goda smaken och höga kvaliteten.
Sockerfritt! Utan konserveringsmedel! Mindre salt!
9. Saltufo, tryffelsalamiboll rullad i parmesan
Med en alldeles utpräglad smak av färsk italiensk sommartryffel - får Saltufo alla gourmeters hjärtan att slå fortare. Saltufon formas till en salamiboll för hand. Den utsökta tryffeln "tuber aestivum", handplockas i norra Italien och är omtyckt av många stjärnkockar på grund av sin särskilda och intensiva aromatiska smak och doft. Saltufon blir fulländan när den handrullats i handriven 24 månaders lagrad Parmigiano Reggiano, gjord på opastöriserad komjölk.
10. Hallsbergs choklad
Handgjord choklad från Hallsberg, olika sorter med frukt, bär och nötter.
11. Fuet
Fuet är en katalansk lufttorkad korv gjord på griskött. Skuren i tunna skivor passar den perfekt på delikatessbrickan eller i pic-nickorgen. Den har hög kötthalt och väl avvägd sälta.
Förvaras på sval och torr plats ( max 18 gr C)
12. Oliver Arbequina
Små gröna arbequinasoliver med kärna.
Varorna i lådan kan innehålla spår av nötter
Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.