Kundvagn

Afterworklådan 8-10 pers

Afterworklådan 8-10 pers

Artikelnummer
61022
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
549 kr/st
St

Beskrivning

1. Brillat Savarin 200 gram
En triple creamed cheese där man tillsätter grädde till den ystade ostmassan. När ostmassan är färsk doppar man den för hand i vitmögel för att försäkra sig om optimal syrekontakt. Det är också detta som gör att osten blir så mjuk och får en underbar fräsch smak.
Dryckestipset till Brillat Savarin är torr champagne eller varför inte prova ett öl i Belgisk stil, veteöl med frisk humle.

2. Roquefort 100 gram
Roquefort 100 gram är en blåmögelost tillverkad på fårmjölk. Den har mycket smak men är fortfarande mjuk med krämig konsistens.

3. Primadonna Maturo Röd 220 gram
Den röda Primadonna är extralagrad. Den är en unik ost gjord på skummjölk med smak som inte liknar någon annan. I lugn och ro med stor omsorg och på ett modernt sätt lagras osten till den här fantastiska smaken.
Primadonna Maturo (Röd) extralagrad används som pålägg och snacks, till dessert och matlagning. Den passar till mat från medelhavsområdet. Primadonnas unika smak ändras hela tiden i munnen och påminner om hasselnöt, frukt, kola och med exempel från ostvärlden: lite smak av grevé, parmesan och getmesost. 
Servera Primadonna tillsammans med Lisas Jordgubb/Balsamico marmelad, melon, päron och sharonfrukter. Primadonna kommer från Bodegraven i Holland.
Dryckestips: Vin: Ripasso, Zinfandel, Riesling Öl: Kraftig imperial stout

4. Langres 180 gram
Langres passar dem som inte tycker om stark eller skarp ost men uppskattar en sofistikerad smak som dröjer kvar länge i munnen.

Langres tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från fälten i Bassigny och från platån Langres på gränsen mellan Champagne och Bourgogne i Frankrike. Osten vänds så få gånger som möjligt och därför gör vasslans vikt och rörelse genom ostmassan så att ostens mitt sjunker ihop och bildar en krater. ”Fontaine” kallas kratern, som man kan hälla eau-de-vie, marc (fransk variant av grappa), chablis, brandy eller champagne i. Vätskan sjunker gradvis in i osten och tillför en ny upplevelse av den redan smakfulla langres.

Den aprikosfärgade, ljust orangefärgade kanten är resultatet av regelbunden tvättning och ger osten en ojämn yta samt härlig doft och karaktär. När den är färsk är texturen fast och kornig. Langres lagras i mycket fuktiga källare under två till tre veckor och mognar utifrån och in. Under mognadstiden ramlar kanten ihop och den blir mjuk och krämig. Smaken intensifieras.


5. Lisas päron/fikonmarmelad 230 gram
Den här svensktillverkade marmeladen från Hälsingland är en fantastisk kombination av päron och fikon. Den passar utmärkt till ostbrickan.

6. Lisas jordgubb/balsamico 230 gram
Den här svensktillverkade marmeladen från Hälsingland är en fantastisk kombination av jordgubbar och balsamvinäger. Den passar utmärkt till ostbrickan.

7. Cream crackers naturell 200 gram
Italienska kex som är tunna, spröda och helt naturella.

8. Cream Crackers 200 gram Mediteraine
Italienska fullkornskex som är tunna, spröda och smaksatta med rosmarin

9. Fuet spansk lufttorkad 170 gram
Fuet är en katalansk lufttorkad korv gjord på griskött.

10. Kronhjort chorizo 220 gram
Spansk chorizo från La Mancha området, kötthalten är 60% och smaken är intensiv.
Utmärkt gott till tapasbordet.

11. Vildsvins chorizo 220 gram
Spansk Vildsvins chorizo från La Mancha området, en spännande produkt med vildsvins kötthalt på 60% och med en tydlig och intensiv smak.
Utmärkt gott till tapasbordet.

12. Oliver Arbequina 295 gram
Små gröna arbequinasoliver med kärna.


Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.

Produktinformation