Kundvagn

Gorgonzola DOP Dolce 48+ 200 g

Gorgonzola DOP Dolce 48+ 200 g

Artikelnummer
101045
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
55 kr/st
St

Beskrivning

(gore-gon-ZOH-lah)

Det grön-blåa penicillum glaucom möglet ger en skarp, kryddig smak och utgör en utmärkt kontrast till den krämiga osten. Gorgonzola görs av över 80 tillverkare, små som stora i norra Italien. Några använder opastöriserad mjölk och följer den traditionella metoden att de tillåter ostmassan att stå över natten och bli exponerad för det naturliga möglet, men de flesta Gorgonzolor görs med pastöriserad mjölk, där möglet tillsätts. Efter fyra veckor sticker man igenom tjocka nålar för att främja spridandet av möglet inne i osten.' Gorgonzolan mognar i 3 till 6 månader i "hattcylindrar".

Innehållsförteckning

Ingredienser: Pastöriserad KOMJÖLK, salt, löpe och mögelkultur.

Näringsinnehåll

Basmängd
Per 100 g
Energi (kJ)
1369
Energi (kcal)
330
Fett
28 g
Mättat fett
19 g
Kolhydrat
0,3 G
Protein
19,3 g
Salt
1,4 g
Kalcium
420 mg

Produktinformation

Ursprung
Italien/Lombardiet Italien/Lombardiet
Mjölk
Mjölk från ko Mjölk från ko