Gorgonzola DOP Dolce 48+ 200 g
- Artikelnummer
- 101045
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
59 kr/st
Beskrivning
Det grön-blåa penicillum glaucom möglet ger en skarp, kryddig smak och utgör en utmärkt kontrast till den krämiga osten. Gorgonzola görs av över 80 tillverkare, små som stora i norra Italien. Några använder opastöriserad mjölk och följer den traditionella metoden att de tillåter ostmassan att stå över natten och bli exponerad för det naturliga möglet, men de flesta Gorgonzolor görs med pastöriserad mjölk, där möglet tillsätts. Efter fyra veckor sticker man igenom tjocka nålar för att främja spridandet av möglet inne i osten. Gorgonzolan mognar i 3 till 6 månader i "hattcylindrar".
Innehållsförteckning
Ingredienser: Pastöriserad KOMJÖLK, salt, löpe och mögelkultur.
Näringsinnehåll
- Basmängd
- Per 100 g
- Energi (kJ)
- 1369
- Energi (kcal)
- 330
- Fett
- 28 g
- Mättat fett
- 19 g
- Kolhydrat
- 0,3 G
- Protein
- 19,3 g
- Salt
- 1,4 g
- Kalcium
- 420 mg
Produktinformation
- Ursprung
- Italien/Lombardiet
- Mjölk
- Mjölk från ko