Raclette Savoiard Cru
- Artikelnummer
- 10513
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
Raclette är en gammal alpost som är vanlig i Savoyen i Frankrike och i kantonen Valais i Schweiz.
Osten har en behaglig smak och den kommer fram först när man har värmt upp den över eld eller på en grill. Då intensifieras smaken och blir fyllig, nötig, söt och fruktig.
Smält raclette har trådig och elastisk konsistens. Kanten är mörkt beige och har något av ladugårdsdoft över sig. Den kan också grillas och blir då krispig och smaken kryddig. Raclette är gott till kokt potatis då varm, bubblande raclette får rinna över potatisen. Doften är aptitretande och tillsammans med potatisen blir det en fantastisk kombination av smak: fyllig, nötig och söt.
Servera raclette med, förutom kokt potatis, cornichoner, olika sorters korvar, oliver, olika sorters skinka, paprika, syltlök, pickles m.m.
Fetthalt i torrsubstansen 45 %
Innehållsförteckning
Ingredienser: Opastöriserad KOMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrakultur, natamycin 0.01%.
Fetthalt i torrsubstansen 48% totalt 29% fett.
Näringsinnehåll
- Basmängd
- Per 100 g
- Energi (kJ)
- 1560
- Energi (kcal)
- 367
- Fett
- 30 g
- Mättat fett
- 20 g
- Kolhydrat
- 0,9 g
- Sockerarter
- 0,01 g
- Protein
- 22 g
- Salt
- 2 g
- Kalcium
- 600 mg
- Natrium
- 787 mg
Produktinformation
- Ursprung
- Frankrike/Auvergne
- Mjölk
- Mjölk från ko Opastöriserad mjölk