Gruyere AOP Margot Grottlagrad
- Artikelnummer
- 105020
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
Fromages Margot drivs idag av 5:e generationen som är Anthony och hans bror Gilles Margot. Margot startades 1886 av Jules Margot, ett anrikt gammalt företag.
Gruyère är en av Schweiz mest kända ostar. Gruyère är en del av kantonen Fribourg, där gruyèreosten har gjorts i århundraden.
När gruyèren skärs upp för första gången påminner aromen om en hel blomsteräng som har fångats upp i en rik, krämig mjölk. Det halvhårda till hårda innanmätet smälter i munnen och sprider en nötig, ganska söt smak med blommiga och fruktiga inslag av äpplen och päron. Smaken dröjer sig kvar länge. Servera gruyère med päron, äpplen och charkuterier med sälta.
Gruyère grottlagrad ligger de första tre månaderna på mejeri. Sedan lagras osten vidare minst ytterligare nio månader i djupa grottor, som har en hälsosam, mineralrik luft med en åretrunttemperatur på 12,5 grader och en luftfuktighet på 94 %.
Margot har 2 stycken grottor, den ena finns i Yverdon-les Bains med en kapacitiet på 18000 hjul och den andra grottan finns i Froideville med en kapacitet på 20000 hjul.
Innehållsförteckning
Ingredienser: Opastöriserad KOMJÖLK (99.25 %), mjölksyrakultur (0.5 %), löpe (0.25 %), salt. 64 % fett i torrsubstansen. Totalt 32 %.
Näringsinnehåll
- Basmängd
- Per 100 g
- Energi (kJ)
- 1703
- Energi (kcal)
- 410
- Fett
- 33 g
- Mättat fett
- 19,3 g
- Kolhydrat
- 0,9 g
- Protein
- 27,7 g
- Salt
- 1,5 g
Produktinformation
- Ursprung
- Schweiz
- Mjölk
- Mjölk från ko Opastöriserad mjölk