Kundvagn

Gruyere AOP Margot Grottlagrad

Gruyere AOP Margot Grottlagrad

Artikelnummer
105020
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
50,90 kr/hgMinsta mängd: 2 hg
Hg

Beskrivning

Fromages Margot drivs idag av 5:e generationen som är Anthony och hans bror Gilles Margot. Margot startades 1886 av Jules Margot, ett anrikt gammalt företag.

Gruyère är en av Schweiz mest kända ostar. Gruyère är en del av kantonen Fribourg, där gruyèreosten har gjorts i århundraden.

När gruyèren skärs upp för första gången påminner aromen om en hel blomsteräng som har fångats upp i en rik, krämig mjölk. Det halvhårda till hårda innanmätet smälter i munnen och sprider en nötig, ganska söt smak med blommiga och fruktiga inslag av äpplen och päron. Smaken dröjer sig kvar länge. Servera gruyère med päron, äpplen och charkuterier med sälta.

Gruyère grottlagrad ligger de första tre månaderna på mejeri. Sedan lagras osten vidare minst ytterligare nio månader i djupa grottor, som har en hälsosam, mineralrik luft med en åretrunttemperatur på 12,5 grader och en luftfuktighet på 94 %.
Margot har 2 stycken grottor, den ena finns i Yverdon-les Bains med en kapacitiet på 18000 hjul och den andra grottan finns i Froideville med en kapacitet på 20000 hjul.

Innehållsförteckning

Ingredienser: Opastöriserad KOMJÖLK (99.25 %), mjölksyrakultur (0.5 %), löpe (0.25 %), salt. 64 % fett i torrsubstansen. Totalt 32 %.

Näringsinnehåll

Basmängd
Per 100 g
Energi (kJ)
1703
Energi (kcal)
410
Fett
33 g
Mättat fett
19,3 g
Kolhydrat
0,9 g
Protein
27,7 g
Salt
1,5 g

Produktinformation

Ursprung
Schweiz Schweiz
Mjölk
Mjölk från ko Mjölk från ko Opastöriserad mjölk Opastöriserad mjölk