Kundvagn

Pecorino Romano PDO

Pecorino Romano PDO

Artikelnummer
10804
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
55,90 kr/hgMinsta mängd: 2 hg
Hg

Beskrivning

Osten tillverkas mellan november och sen juni när fåren går fritt och inte betar på inhägnat område. Pecorino Romano är större än de flesta pecorino och måste pressas. Det tar åtta till tolv månader för den att mogna och det är under denna tid den utvecklar sin karaktäristiska smak – mycket sälta med en fruktig touch som ger osten en robust smak. Man känner tydligt smak av fårmjölk.

Den tunna, torra kantens färg varierar beroende på ålder och bör ha en skyddande hinna av flott eller olja. Innanmätet är vitt till ljusgult och kompakt med små hål. Pecorino Romano ska kännas fuktig och vara något grynig, vilket gör att den passar bra i gratänger. För att vara säker på att osten är äkta ska den vara stämplad i kanten med ett fårhuvud i logon och texten ”Pecorino Romano”.

Innehållsförteckning

Ingredienser: Pastöriserad FÅRMJÖLK, salt, löpe.

Näringsinnehåll

Basmängd
Per 100 g
Energi (kJ)
1592
Energi (kcal)
384
Fett
32 g
Mättat fett
18 g
Kolhydrat
<0,5 g
Sockerarter
<0,5 g
Protein
24 g

Produktinformation

Ursprung
Italien/Lazio Italien/Lazio
Mjölk
Mjölk från får Mjölk från får