Pecorino Romano PDO
- Artikelnummer
- 10804
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
Osten tillverkas mellan november och sen juni när fåren går fritt och inte betar på inhägnat område. Pecorino Romano är större än de flesta pecorino och måste pressas. Det tar åtta till tolv månader för den att mogna och det är under denna tid den utvecklar sin karaktäristiska smak – mycket sälta med en fruktig touch som ger osten en robust smak. Man känner tydligt smak av fårmjölk.
Den tunna, torra kantens färg varierar beroende på ålder och bör ha en skyddande hinna av flott eller olja. Innanmätet är vitt till ljusgult och kompakt med små hål. Pecorino Romano ska kännas fuktig och vara något grynig, vilket gör att den passar bra i gratänger. För att vara säker på att osten är äkta ska den vara stämplad i kanten med ett fårhuvud i logon och texten ”Pecorino Romano”.
Innehållsförteckning
Ingredienser: Pastöriserad FÅRMJÖLK, salt, löpe.
Näringsinnehåll
- Basmängd
- Per 100 g
- Energi (kJ)
- 1592
- Energi (kcal)
- 384
- Fett
- 32 g
- Mättat fett
- 18 g
- Kolhydrat
- <0,5 g
- Sockerarter
- <0,5 g
- Protein
- 24 g
Produktinformation
- Ursprung
- Italien/Lazio
- Mjölk
- Mjölk från får