Ostbricka för 4 personer (opastöriserad)
- Artikelnummer
- 61008
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
1. St Marcelli krus
St Marcellin är som bäst när den har fått mogna i ett par veckor. Om den äts ung är osten smulig och syrlig.
När St Marcellin tillåts att mogna blir innanmätet krämigt, nästan rinnigt och utvecklar en fruktig, nötig och sträv smak som är riktigt frestande.
St Marcellin är mycket god som aptitretare med oliver och salami, i en sallad eller på en ostbricka med sommarfrukter.
Fetthalt i torrsubstansen 50%
2. Roquefort Papillon
Roquefort Papillon är en blåmögelost gjord på fårmjölk från regionen Causses i Frankrike. Osten produceras från december till slutet av juni. Fårmjölken som används till denna produkt har en högre fetthalt eftersom den mjölkas av får som har gått och betat på en nivå på 800 m över havet. Det gör osten krämigare och mjukare med något mindre sälta. (Produkten är tillverkad av opastöriserad mjölk och rekommenderas EJ förtäras av gravida eller andra känsliga grupper)
3. Gruyère reserve
Gruyère är en av Schweiz mest kända ostar. Gruyère är en del av kantonen Fribourg, där gruyèreosten har gjorts i århundraden.
När gruyèren skärs upp för första gången påminner aromen om en hel blomsteräng som har fångats upp i en rik, krämig mjölk. Det halvhårda till hårda innanmätet smälter i munnen och sprider en nötig, ganska söt smak med blommiga och fruktiga inslag av äpplen och päron. Smaken dröjer sig kvar länge. Vår Gruyère Reserve lagras minst 10 månader.
Servera gruyère med päron, äpplen och charkuterier med sälta.
4. Morbier Reserve cremiers
Osten morbier är uppkallad efter den lilla stad i Jura där den först tillverkades. Osten har en svart rand av sot och salt som går igenom mitten. Osten delas horisontellt på mitten när den har börjat stabiliseras för att detta sotlager ska läggas till. Varje del tvättas för sig i saltlake innan de sammanfogas igen. Sedan tvättas osten med vatten två gånger i veckan i två månader. Morbier Reserve Cremiers kanter är mörkt gyllenfärgade med vita fläckar. Osten är halvmjuk med en jästlik doft och söt, fruktig smak. Denna Morbier lagras i minst 80 dagar och kan inte jämföras med en pastöriserad typ.
(OBS! Skifferbrickan ingår ej, går att köpa separat.)
Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.