Kundvagn

Ostbricka för 4 personer (opastöriserad)

Ostbricka för 4 personer (opastöriserad)

Artikelnummer
61008
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
375 kr/st
St

Beskrivning

1. Camembert Bocage 250 gram

Camembert kom till i slutet av 1700-talet som en torr gulbrun ost som tillverkades av Marie Harel, en bondhustru. Omkring tiden för Franska revolutionen gav familjen skydd åt en präst från regionen Brie. Prästen lärde Marie Harel hur man gjorde ost i regionen han kom ifrån.
Osten blev mjukare och luftigare. Skalet är orangebeige till ljust brunt med skrovlig yta som påminner om vågor. Det finns märken efter torkställningarna på både ovan- och undersidan av osten. Skalet på Camembert Bocage är täckt som av ett vitt puder som består av det vita möglet. Innanmätet är ljusgult till stråfärgat, smidigt och krämigt med något öppen textur.

2. Cabraliego, 200 gram
Detta är Spaniens nationalost. Även känd under namnet Cabrales men då är den mer lagrad.
Cabraliego har en kraftig doft och smak, halvmjuk konsistens med mycket blåmögel. Kanten är mjuk, kraftig och brungrå eller mörkare. Dess smörsmak dröjer kvar mycket kraftigt i munnen.
Nuförtiden är det inte tillåtet att lagra Cabraliego i torkade kastanjeblad eller vilda fikonlöv utan idag slås osten in i aluminium eller papper som är tryckt med bilder av bladen.

3. Reblochon lait cru, 200 gram
Reblochon är en av de allra mest välkända ostarna från Savoyen.
Den tillverkas på komjölk, är lätt pressad och får ett relativt kraftigt skal på vilket tunt vitmögel utvecklas. Den är mycket smidig och krämig med en mjuk konsistens som kan uppfattas som något gummiaktig till nästan fuktig och klisteraktig. Smaken är mild med mycket karaktär och har inslag av hasselnöt.

4. Pecorino Tartufo Grottlagrad, 200 gram
Denna fantastiska pecorinotryffel kommer från ett litet mejeri i Montefiascone. Osten lagras i grottorna Rocca dei papi mellan 90 och120 dagar.
Det italienska ordet för får är pecora och tillhörande adjektiv är pecorino, som också har blivit samlingsnamnet för denna typ av ost. Det finns flera hundra olika lokala typer av pecorino över hela Italien. Detta är en hårdost med en intensiv fårsmak och en mild pepprig avrundning
Som all ost blir smaken intensivare när den är lagrad men den behåller sin sötma och mogna smak så länge den inte blir för torr. Pecorino brukar lagras från en månad upp till ett år. Vissa ostar tvättas med olivolja och/eller tomatsås för att kanten ska utvecklas. Detta görs lika mycket för att förhindra oönskad mögel- och bakterietillväxt och stoppa skadeinsekter under lagringen.

5.Comté St Antoine Forte 16-24 månader
Comté kallas också för Comté de Gruyère. Comté har en mjuk textur och en kraftig sötfruktig smak som påminner om aprikoser, päron och färskt gräs.
När den blir lite äldre blir den fylligare, nötigare och kryddig. Konsistensen är smidig, torr och något kornig. Servera den med membrillo.


(OBS! Skifferbrickan ingår ej, går att köpa separat.)Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.

Produktinformation