Kundvagn

Ostbricka för 4 personer (opastöriserad)

Ostbricka för 4 personer (opastöriserad)

Artikelnummer
61008
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
450 kr/st
St

Beskrivning

1. Camembert Bocage

Camembert kom till i slutet av 1700-talet som en torr gulbrun ost som tillverkades av Marie Harel, en bondhustru. Omkring tiden för Franska revolutionen gav familjen skydd åt en präst från regionen Brie. Prästen lärde Marie Harel hur man gjorde ost i regionen han kom ifrån.
Osten blev mjukare och luftigare. Skalet är orangebeige till ljust brunt med skrovlig yta som påminner om vågor. Det finns märken efter torkställningarna på både ovan- och undersidan av osten. Skalet på Camembert Bocage är täckt som av ett vitt puder som består av det vita möglet. Innanmätet är ljusgult till stråfärgat, smidigt och krämigt med något öppen textur.

2. Roquefort Papillon

Roquefort Papillon är en blåmögelost gjord på fårmjölk från regionen Causses i Frankrike. Osten produceras från december till slutet av juni. Fårmjölken som används till denna produkt har en högre fetthalt eftersom den mjölkas av får som har gått och betat på en nivå på 800 m över havet. Det gör osten krämigare och mjukare med något mindre sälta. (Produkten är tillverkad av opastöriserad mjölk och rekommenderas EJ förtäras av gravida eller andra känsliga grupper)

3. Reblochon lait cru

Reblochon är en av de allra mest välkända ostarna från Savoyen.
Den tillverkas på komjölk, är lätt pressad och får ett relativt kraftigt skal på vilket tunt vitmögel utvecklas. Den är mycket smidig och krämig med en mjuk konsistens som kan uppfattas som något gummiaktig till nästan fuktig och klisteraktig. Smaken är mild med mycket karaktär och har inslag av hasselnöt.

4. Morbier Reserve cremiers

Osten morbier är uppkallad efter den lilla stad i Jura där den först tillverkades. Osten har en svart rand av sot och salt som går igenom mitten. Osten delas horisontellt på mitten när den har börjat stabiliseras för att detta sotlager ska läggas till. Varje del tvättas för sig i saltlake innan de sammanfogas igen. Sedan tvättas osten med vatten två gånger i veckan i två månader. Morbier Reserve Cremiers kanter är mörkt gyllenfärgade med vita fläckar. Osten är halvmjuk med en jästlik doft och söt, fruktig smak. Denna Morbier lagras i minst 80 dagar och kan inte jämföras med en pastöriserad typ.
5.Comté St Antoine Forte 16-24 månader

Comté kallas också för Comté de Gruyère. Comté har en mjuk textur och en kraftig sötfruktig smak som påminner om aprikoser, päron och färskt gräs.
När den blir lite äldre blir den fylligare, nötigare och kryddig. Konsistensen är smidig, torr och något kornig. Servera den med membrillo.


(OBS! Skifferbrickan ingår ej, går att köpa separat.)Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.

Produktinformation