Kundvagn

Delikatesslåda Lyx

Delikatesslåda Lyx

Artikelnummer
61021
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
1 800 kr/st
St

Beskrivning

1. Brillat Savarin

En triple creamed cheese där man tillsätter grädde till den ystade ostmassan. När ostmassan är färsk doppar man den för hand i vitmögel för att försäkra sig om optimal syrekontakt. Det är också detta som gör att osten blir så mjuk och får en underbar fräsch smak.
Dryckestipset till Brillat Savarin är torr champagne eller varför inte prova ett öl i Belgisk stil, veteöl med frisk humle.

2. Camembert Bocage, opast

Camembert kom till i slutet av 1700-talet som en torr gulbrun ost som tillverkades av Marie Harel, en bondhustru. Omkring tiden för Franska revolutionen gav familjen skydd åt en präst från regionen Brie. Prästen lärde Marie Harel hur man gjorde ost i regionen han kom ifrån.
Osten blev mjukare och luftigare. Skalet är orangebeige till ljust brunt med skrovlig yta som påminner om vågor. Det finns märken efter torkställningarna på både ovan- och undersidan av osten. Skalet på Camembert Bocage är täckt som av ett vitt puder som består av det vita möglet. Innanmätet är ljusgult till stråfärgat, smidigt och krämigt med något öppen textur.

3. Roquefort

Roquefort är en blåmögelost gjord på fårmjölk från regionen Causses i Frankrike. Denna ost tillverkas fortfarande enligt den gamla metoden med mögel från ett speciellt rågbröd som får ligga i grottor. Osten lagras sedan i de naturliga grottorna i minst 150 dagar.

4. Langres

Langres passar dem som inte tycker om stark eller skarp ost men uppskattar en sofistikerad smak
som dröjer kvar länge i munnen. 
Langres tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från fälten i Bassigny och från platån Langres på gränsen mellan Champagne och Bourgogne i Frankrike. Osten vänds så få gånger som möjligt och därför gör vasslans vikt och rörelse genom ostmassan så att ostens mitt sjunker ihop och bildar en krater. ”Fontaine” kallas kratern, som man kan hälla eau-de-vie, marc (fransk variant av grappa), chablis, brandy eller champagne i. Vätskan sjunker gradvis in i osten och tillför en ny upplevelse av den redan smakfulla langres. 
Den aprikosfärgade, ljust orangefärgade kanten är resultatet av regelbunden tvättning och ger osten en ojämn yta samt härlig doft och karaktär. När den är färsk är texturen fast och kornig. Langres lagras i mycket fuktiga källare under två till tre veckor och mognar utifrån och in. Under mognadstiden ramlar kanten ihop och den blir mjuk och krämig. Smaken intensifieras.


5. Pico

Hantverksmässig produktion. Krämig dessertost gjord på pastöriserad getmjölk från Périgord. Perigordområdet anses vara ett gourmet paradis. Det är känt för sin goda mat, svart tryffel, foie gras, getost, valnötter, vilt och mycket mer. Denna region i sydvästra Frankrike kännetecknas av ett milt klimat med mycket skog och stora kalkstensplatåer . Pico Affine en liten get camembert med naturliga skal täckt med jäst. Mognar 10 dagar hos producenten och mognar vidare i sin förpackning.

6. Primadonna Maturo Röd

Den röda Primadonna är extralagrad. Den är en unik ost gjord på skummjölk med smak som inte liknar någon annan. I lugn och ro med stor omsorg och på ett modernt sätt lagras osten till den här fantastiska smaken. Primadonna Maturo (Röd) extralagrad används som pålägg och snacks, till dessert och matlagning. Den passar till mat från medelhavsområdet. Primadonnas unika smak ändras hela tiden i munnen och påminner om hasselnöt, frukt, kola och med exempel från ostvärlden: lite smak av grevé, parmesan och getmesost.
Servera Primadonna tillsammans med Lisas Jordgubb/Balsamico marmelad, melon, päron och sharonfrukter. Primadonna kommer från Bodegraven i Holland.


7. Spansk Fårost med svart vitlök

Spansk fårost med spännande smakkombination av sältan från osten och smaken av svart vitlök som ligger insprängt i osten och bildar ett vackert mönster

8. Parmesan Reggiano 24 månader

I Italien säljs denna underbara ost i stora, robusta, gryniga bitar som är utmejslade från den glänsande, oljiga kanten där också namnet på osten står.
Doften är söt och fruktig, färgen gul och smaken utsökt fruktig (som färsk ananas), lite pepprig, någon sälta, men även söt och nötig.
Enkelt beskrivet är smaken kraftig och fyllig men drar inte i väg för mycket åt något håll. Det är detta som gör parmesan reggiano så fantastisk.
Äkta parmesan kan hålla sig månader i kylen. Servera parmesan med färska fikon, melon eller annan frukt. Ett annat serveringsförslag är tillsammans med carpaccio eller prosciutto som man har ringlat lite olivolja över.

9. Cream Crackers salta
Italienska kex som är tunna, spröda och lättsaltade.


10. Skinny Thins
Enormt goda spröda tilltuggskex med smak medelhavskryddor! Passar perfekt till ost & marmelad, ellelr ätas som de är!

11. Huså dippknäcke

Dessa små bitar var början på Huså Bröds resa. Det är formen, konsistensen och smaken som gör dem unika. Man kan säga att vi har Huså Getgård och mamma Millan att tacka för att Dippkexet kom till. Mamma Millan gjorde på den tiden för tio år sedan en mycket efterfrågad dippost. Till osten behövdes ett kex. gärna ett man kunde använda som sked och med kummin i för den goda smakens skull.
Använd till: Buffé, ostbricka, snacks, olika dippsåser, att ta med, till ex. tapenade, färskost osv. 
Smaker som passar till: Rökt och grillat kött, rökt och gravad fisk, vitlök, olika dippsåser, ost i olika former och lagringar.

12. Chocolate and love EKO Creamy dark "Nibbs" 55%

Mjölkchoklad med kakaokärnor.
En krämig choklad med kakaokärnor (från insidan av kakaobönan) som skapar en härlig krispig konsistens och en lätt rostad ton till de uppfriskande röda frukterna som framhävs från själva chokladen.

13. Lisas Hjortronmarmelad

Den här svensktillverkade hjortronmarmeladen från Hälsingland passar utmärkt till ostbrickan.
Med en fruktmängd på 50 % hjortron är balansen perfekt.

14. Chocolate and love ”Sweet Sea” 55%

Chocolate and Love producerar 100 % ekologisk och rättvisemärkt kvalitéchoklad.
Sweet sea 55 % är en chokladkaka med smak av kola och havssalt.
Mycket intressant kombination med sött och salt.
Den är fantastiskt god och är helt klart beroendeframkallande!

15.Chokladpraliner 3 sorter

Spanska chokladpraliner 3 sorter, Mörk 55%, Mjölkchoklad 35% och Vit choklad 28 %

16. Fuet extra Sola

Fuet är en katalansk lufttorkad korv gjord på griskött, Skuren i tunna skivor passar den perfekt på delikatessbrickan eller i pic-nickorgen. Den har hög kötthalt och väl avvägd sälta.
Förvaras på sval och torr plats ( max 18 gr C)

17. Saltufo gold

Saltufo ® Gold, Redan namnet smälter på tungan: 
Salamiboll med sommartryffel, överdragen med extra mycket Parmigiano Reggiano SUB
Goda bollar av extraspecial salami, som tillverkas av griskött och utvalda sommartryfflar. Härdade genom en speciell naturlig process och inneslutna i en påkostad äkta, extra mycket lantlig, riven Parmigiano-Reggiano.
★ 24 månader lagrad Parmigiano Reggiano
★ med utvalda sommartryffel "Tuber aestivum"
★ med havssalt

18. Olivolja Toscana

En filtrerad olja på blandade sorters fin extra vergine olivolja från mellersta Italien. Producenten är ett litet familjeföretag, nu i tredje generationen, som befinner sig mitt i Toskana. Smaken är medelfruktig, rund, delikat och oljan har en låg syrahalt 0,4 % och lämpar sig därför till allehanda rätter.

19. Ostbricka + knivar
Detta set innehåller 1 träbricka + ostknivar


Varorna i lådan kan innehålla spår av nötter

Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.

Produktinformation