Delikatesslåda Lyx
- Artikelnummer
- 61021
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
1. Brillat Savarin
En triple creamed cheese där man tillsätter grädde till den ystade ostmassan. När ostmassan är färsk doppar man den för hand i vitmögel för att försäkra sig om optimal syrekontakt. Det är också detta som gör att osten blir så mjuk och får en underbar fräsch smak.
Dryckestipset till Brillat Savarin är torr champagne eller varför inte prova ett öl i Belgisk stil, veteöl med frisk humle.
2. Camembert Bocage, opast
Camembert kom till i slutet av 1700-talet som en torr gulbrun ost som tillverkades av Marie Harel, en bondhustru. Omkring tiden för Franska revolutionen gav familjen skydd åt en präst från regionen Brie. Prästen lärde Marie Harel hur man gjorde ost i regionen han kom ifrån.
Osten blev mjukare och luftigare. Skalet är orangebeige till ljust brunt med skrovlig yta som påminner om vågor. Det finns märken efter torkställningarna på både ovan- och undersidan av osten. Skalet på Camembert Bocage är täckt som av ett vitt puder som består av det vita möglet. Innanmätet är ljusgult till stråfärgat, smidigt och krämigt med något öppen textur.
3. Roquefort
Roquefort är en blåmögelost gjord på fårmjölk från regionen Causses i Frankrike. Denna ost tillverkas fortfarande enligt den gamla metoden med mögel från ett speciellt rågbröd som får ligga i grottor. Osten lagras sedan i de naturliga grottorna i minst 150 dagar.
4. Langres
Langres passar dem som inte tycker om stark eller skarp ost men uppskattar en sofistikerad smak som dröjer kvar länge i munnen.
Langres tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från fälten i Bassigny och från platån Langres på gränsen mellan Champagne och Bourgogne i Frankrike. Osten vänds så få gånger som möjligt och därför gör vasslans vikt och rörelse genom ostmassan så att ostens mitt sjunker ihop och bildar en krater. ”Fontaine” kallas kratern, som man kan hälla eau-de-vie, marc (fransk variant av grappa), chablis, brandy eller champagne i. Vätskan sjunker gradvis in i osten och tillför en ny upplevelse av den redan smakfulla langres.
Den aprikosfärgade, ljust orangefärgade kanten är resultatet av regelbunden tvättning och ger osten en ojämn yta samt härlig doft och karaktär. När den är färsk är texturen fast och kornig. Langres lagras i mycket fuktiga källare under två till tre veckor och mognar utifrån och in. Under mognadstiden ramlar kanten ihop och den blir mjuk och krämig. Smaken intensifieras.
5. Pico
Hantverksmässig produktion. Krämig dessertost gjord på pastöriserad getmjölk från Périgord. Perigordområdet anses vara ett gourmet paradis. Det är känt för sin goda mat, svart tryffel, foie gras, getost, valnötter, vilt och mycket mer. Denna region i sydvästra Frankrike kännetecknas av ett milt klimat med mycket skog och stora kalkstensplatåer . Pico Affine en liten get camembert med naturliga skal täckt med jäst. Mognar 10 dagar hos producenten och mognar vidare i sin förpackning.
6. Primadonna Maturo Röd
Den röda Primadonna är extralagrad. Den är en unik ost gjord på skummjölk med smak som inte liknar någon annan. I lugn och ro med stor omsorg och på ett modernt sätt lagras osten till den här fantastiska smaken. Primadonna Maturo (Röd) extralagrad används som pålägg och snacks, till dessert och matlagning. Den passar till mat från medelhavsområdet. Primadonnas unika smak ändras hela tiden i munnen och påminner om hasselnöt, frukt, kola och med exempel från ostvärlden: lite smak av grevé, parmesan och getmesost.
Servera Primadonna tillsammans med Lisas Jordgubb/Balsamico marmelad, melon, päron och sharonfrukter. Primadonna kommer från Bodegraven i Holland.
7. Spansk Fårost med svart vitlök
Spansk fårost med spännande smakkombination av sältan från osten och smaken av svart vitlök som ligger insprängt i osten och bildar ett vackert mönster
8. Parmesan Reggiano 24 månader
I Italien säljs denna underbara ost i stora, robusta, gryniga bitar som är utmejslade från den glänsande, oljiga kanten där också namnet på osten står.
Doften är söt och fruktig, färgen gul och smaken utsökt fruktig (som färsk ananas), lite pepprig, någon sälta, men även söt och nötig.
Enkelt beskrivet är smaken kraftig och fyllig men drar inte i väg för mycket åt något håll. Det är detta som gör parmesan reggiano så fantastisk.
Äkta parmesan kan hålla sig månader i kylen. Servera parmesan med färska fikon, melon eller annan frukt. Ett annat serveringsförslag är tillsammans med carpaccio eller prosciutto som man har ringlat lite olivolja över.
9. Cream Crackers salta
Italienska kex som är tunna, spröda och lättsaltade.
10. Party Toast
Små tunna kex. Lägg någonting gott på dem och servera till välkomstdrinken eller ostbrickan.
11. Huså dippknäcke
Dessa små bitar var början på Huså Bröds resa. Det är formen, konsistensen och smaken som gör dem unika. Man kan säga att vi har Huså Getgård och mamma Millan att tacka för att Dippkexet kom till. Mamma Millan gjorde på den tiden för tio år sedan en mycket efterfrågad dippost. Till osten behövdes ett kex. gärna ett man kunde använda som sked och med kummin i för den goda smakens skull.
Använd till: Buffé, ostbricka, snacks, olika dippsåser, att ta med, till ex. tapenade, färskost osv.
Smaker som passar till: Rökt och grillat kött, rökt och gravad fisk, vitlök, olika dippsåser, ost i olika former och lagringar.
12. Chocolate and love EKO Creamy dark "Nibbs" 55%
Mjölkchoklad med kakaokärnor.
En krämig choklad med kakaokärnor (från insidan av kakaobönan) som skapar en härlig krispig konsistens och en lätt rostad ton till de uppfriskande röda frukterna som framhävs från själva chokladen.
13. Lisas Hjortronmarmelad
Den här svensktillverkade hjortronmarmeladen från Hälsingland passar utmärkt till ostbrickan.
Med en fruktmängd på 50 % hjortron är balansen perfekt.
14. Chocolate and love ”Sweet Sea” 55%
Chocolate and Love producerar 100 % ekologisk och rättvisemärkt kvalitéchoklad.
Sweet sea 55 % är en chokladkaka med smak av kola och havssalt.
Mycket intressant kombination med sött och salt.
Den är fantastiskt god och är helt klart beroendeframkallande!
15. Maltchrisp från Narr
Maltchrisp dragerade med mjölkchoklad och havssalt.
16. Fuet extra Sola
Fuet är en katalansk lufttorkad korv gjord på griskött, Skuren i tunna skivor passar den perfekt på delikatessbrickan eller i pic-nickorgen. Den har hög kötthalt och väl avvägd sälta.
Förvaras på sval och torr plats ( max 18 gr C)
17. Saltufo gold
Saltufo ® Gold, Redan namnet smälter på tungan:
Salamiboll med sommartryffel, överdragen med extra mycket Parmigiano Reggiano SUB
Goda bollar av extraspecial salami, som tillverkas av griskött och utvalda sommartryfflar. Härdade genom en speciell naturlig process och inneslutna i en påkostad äkta, extra mycket lantlig, riven Parmigiano-Reggiano.
★ 24 månader lagrad Parmigiano Reggiano
★ med utvalda sommartryffel "Tuber aestivum"
★ med havssalt
18. Theoni Grekisk extra virgin olivolja
Prisbelönt olivolja som tilldelades guld 2021 i Berlin Global Olive Oil Awards.
Familjen har ca 1000 olivträd, och med övriga släktens träd så blir det ca 5000.
Med dessa oliver tillsammans med grannarnas blir det mycket fin Extra Virgin olivolja av hög kvalité.
Denna olivolja har en smörig, gräsig och lite nötig smak.
Den passar jättefint till vardagsmiddagen men även att bara doppa bröd i.
19. Oliver Triana Manzanilla, urkärnade.
Urkärnade Manzanilla-oliver, en av de mest kända sorterna i Spanien.
20. Ostdaler vitlök
Dessa tunna och frasiga kex med smak av vitlök är tillverkade av förstklassiga och kontrollerade råvaror. Detta tillsammans med en traditionell kunnighet borgar för den goda smaken och höga kvaliteten. Passar bra till ostbrickan, utflykten, vinprovningar eller bara ha hemma i skafferiet när du är sugen på något gott. Eller varför inte som ett nyttigare alternativ till snacks / chips? Utmärkt att dippa! Sockerfritt. Utan konserveringsmedel och med mindre salt.
21. Ostbricka + knivar
Detta set innehåller 1 träbricka + ostknivar
Varorna i lådan kan innehålla spår av nötter
Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.