Kundvagn

Presentlåda Lyx

Presentlåda Lyx

Artikelnummer
61021
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
1 500 kr/st
St

Beskrivning

1. Brillat Savarin 200 gram
En triple creamed cheese där man tillsätter grädde till den ystade ostmassan. När ostmassan är färsk doppar man den för hand i vitmögel för att försäkra sig om optimal syrekontakt. Det är också detta som gör att osten blir så mjuk och får en underbar fräsch smak.
Dryckestipset till Brillat Savarin är torr champagne eller varför inte prova ett öl i Belgisk stil, veteöl med frisk humle.

2. Camembert Bocage, opast 250 gram
Camembert kom till i slutet av 1700-talet som en torr gulbrun ost som tillverkades av Marie Harel, en bondhustru. Omkring tiden för Franska revolutionen gav familjen skydd åt en präst från regionen Brie. Prästen lärde Marie Harel hur man gjorde ost i regionen han kom ifrån.
Osten blev mjukare och luftigare. Skalet är orangebeige till ljust brunt med skrovlig yta som påminner om vågor. Det finns märken efter torkställningarna på både ovan- och undersidan av osten. Skalet på Camembert Bocage är täckt som av ett vitt puder som består av det vita möglet. Innanmätet är ljusgult till stråfärgat, smidigt och krämigt med något öppen textur.

3. Roquefort 100 gram
Roquefort är en blåmögelost gjord på fårmjölk från regionen Causses i Frankrike. Denna ost tillverkas fortfarande enligt den gamla metoden med mögel från ett speciellt rågbröd som får ligga i grottor. Osten lagras sedan i de naturliga grottorna i minst 150 dagar.

4. Langres 180 gram
Langres passar dem som inte tycker om stark eller skarp ost men uppskattar en sofistikerad smak
som dröjer kvar länge i munnen. 
Langres tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från fälten i Bassigny och från platån Langres på gränsen mellan Champagne och Bourgogne i Frankrike. Osten vänds så få gånger som möjligt och därför gör vasslans vikt och rörelse genom ostmassan så att ostens mitt sjunker ihop och bildar en krater. ”Fontaine” kallas kratern, som man kan hälla eau-de-vie, marc (fransk variant av grappa), chablis, brandy eller champagne i. Vätskan sjunker gradvis in i osten och tillför en ny upplevelse av den redan smakfulla langres. 
Den aprikosfärgade, ljust orangefärgade kanten är resultatet av regelbunden tvättning och ger osten en ojämn yta samt härlig doft och karaktär. När den är färsk är texturen fast och kornig. Langres lagras i mycket fuktiga källare under två till tre veckor och mognar utifrån och in. Under mognadstiden ramlar kanten ihop och den blir mjuk och krämig. Smaken intensifieras.


5. Pico 125 gram
Hantverksmässig produktion. Krämig dessertost gjord på pastöriserad getmjölk från Périgord. Perigordområdet anses vara ett gourmet paradis. Det är känt för sin goda mat, svart tryffel, foie gras, getost, valnötter, vilt och mycket mer. Denna region i sydvästra Frankrike kännetecknas av ett milt klimat med mycket skog och stora kalkstensplatåer . Pico Affine en liten get camembert med naturliga skal täckt med jäst. Mognar 10 dagar hos producenten och mognar vidare i sin förpackning.

6. Kaltbach creamy 200 gram
En gräddberikad pastöriserad ost som är ett mellanting mellan Gruyere och Appenzeller!
Osten lagras 4-5 månader.

7. Gruyére Moléson 22 månader 200 gram
Gruyerernas Gruyere! Producenten Moléson startades 1926 och började producera högkvalitativ långlagrad Gruyere 1965. Osten är opastöriserad och smaken gör ingen besviken.
Kraftig och robust smak med gott om kristaller!

8. Västerbottensost 200 gram
Västerbottensost har tillverkats sedan 1870-talet och idag är det enbart Norrmejerier i Burträsk som producerar den. Det här är en grynpipig ost med mycket smak och den är lagrad minst 12 månader.
Enligt sägnen ska Västerbottensost ha kommit till av en slump 1872 när mejerskan Ulrika Eleonora Lindström jobbade ensam i Gammelbyns mejeri i Burträsk. Ryktet säger att hon avbröt sitt arbete med osten och att skälet till det hade med kärlek att göra. Ostmassan svalnade och fick värmas på igen flera gånger men osten blev inte som den skulle ändå. Sedan lämnades osten åt sitt öde på en hylla och avsmakades först långt senare. Och då blev smaken direkt en rejäl succé. Enligt en annan historia smakar Västerbottensost så bra eftersom en komet slog ner för länge sedan och skapade näringsämnen i marken, där korna går och betar. Näringen förs över till mjölken och vidare till osten, som därigenom blir både god och nyttig.
Fetthalt i torrsubstansen 50 %

9. Mini Toast 50 g
Små naturella minitoast, perfekt att ha till fördrinken med något gott på tex.


10. Snatt´s Garlic & Parsley 120 gram
Enormt goda spröda tilltuggskex med smak av gräslök med en lätt eftersmak av vitlök.
100 % naturliga ingredienser. Inga tillsatsämnen och inga färgämne

11. Huså dippknäcke 100 gram
Dessa små bitar var början på Huså Bröds resa. Det är formen, konsistensen och smaken som gör dem unika. Man kan säga att vi har Huså Getgård och mamma Millan att tacka för att Dippkexet kom till. Mamma Millan gjorde på den tiden för tio år sedan en mycket efterfrågad dippost. Till osten behövdes ett kex. gärna ett man kunde använda som sked och med kummin i för den goda smakens skull.
Använd till: Buffé, ostbricka, snacks, olika dippsåser, att ta med, till ex. tapenade, färskost osv. 
Smaker som passar till: Rökt och grillat kött, rökt och gravad fisk, vitlök, olika dippsåser, ost i olika former och lagringar.

12. Chocolate and love EKO Creamy dark "Nibbs" 55% 100 gram
Mjölkchoklad med kakaokärnor.
En krämig choklad med kakaokärnor (från insidan av kakaobönan) som skapar en härlig krispig konsistens och en lätt rostad ton till de uppfriskande röda frukterna som framhävs från själva chokladen.

13. Fikon och lagerbladsmarmelad 370 gram
Fransk delikatessmarmelad av fikon kryddad med lagerblad. Otroligt god till så gott som alla ostar. Dessutom en oumbärlig smakförhöjare till anklever och patéer.

14. Chocolate and love ”Sweet Sea” 55% 100 gram
Chocolate and Love producerar 100 % ekologisk och rättvisemärkt kvalitéchoklad.
Sweet sea 55 % är en chokladkaka med smak av kola och havssalt.
Mycket intressant kombination med sött och salt.
Den är fantastiskt god och är helt klart beroendeframkallande!

15.Jordgubbar semitorkade AZO fria 200 gram
Semitorkade jordgubbar, gott till ostbrickan eller bara äta som dom är!

16. Fuet spansk lufttorkad 170 gram
Fuet är en katalansk lufttorkad korv gjord på griskött.

17. Saltufo gold 90 gram
Saltufo ® Gold, Redan namnet smälter på tungan: 
Salamiboll med sommartryffel, överdragen med extra mycket Parmigiano Reggiano SUB
Goda bollar av extraspecial salami, som tillverkas av griskött och utvalda sommartryfflar. Härdade genom en speciell naturlig process och inneslutna i en påkostad äkta, extra mycket lantlig, riven Parmigiano-Reggiano.
★ 24 månader lagrad Parmigiano Reggiano
★ med utvalda sommartryffel "Tuber aestivum"
★ med havssalt
★ utan tillsats av gluten
★ utan tillsats av smakförstärkare

18. Oliver spanska citron 125 gram
Oliver är en naturlig källa till vitamin A och C, mineraler som järn och natrium, som krävs för att hålla vävnader i perfekt skick och uppnå perfekt försvar mot angrepp som kommer utifrån. Tiamin, behövs för en väl fungerande nervsystemet . Dessa oliver odlas på bästa spanska fruktodlingar och innehåller höga halter av de eteriska oljorna omega-3 och omega-6 som är nyttiga och nödvändiga för kroppen, oljor hjälper oss att må bättre. "

19. Olivolja Hojiblanca 500 ml
Extra jungfruolja, kallpressad och landet den kommer från är Spanien. Oliverna är Hojiblanca och smaken är lätt och fräsch.

20. Ostset 4 knivar och granitbricka
Perfekt att ställa fram som ostbricka till fredagsmyset. Det går även bra att servera t ex förrätter eller tapas på brickan. Knivarna har blad med non-stick beläggning. Innehåller 4 olika ostknivar: en parmesankniv, en kniv med plockmöjlighet, en kniv för hårdostar och kittost och en kniv för mjuka och klibbiga ostar t ex mögelost. Snygg design. Mått granitbrickan ca 19,5 cm x 29,5 cm.


Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut mot likvärdig vara.

Produktinformation