Manchego Viejo DOP 12 månader
- Artikelnummer
- 10805
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
Spaniens mest populära ost finns som ung och mild fresco (lagrad i två månader), som medellagrad och lite pikant curado (lagrad ett år) och som extralagrad añejo eller viejo (lagrad ca två år). Det traditionella sicksackformade mönstret på osten kommer från början från originalformarna som var knutna med ett speciellt gräs som heter esparto. Idag är formarna av plast som lämnar producentens mönster på osten. Ostens kant är beige, grå eller svart och tvättas i olivolja vid slutet av lagringen.
Innanmätet är beroende på ålder i olika nyanser, allt från de milda ostarna som är helt vita till de mycket lagrade som är gulaktiga i färgen. Den karaktäristiska smaken är fyllig och smörig, men när den är lagrad något pepprig med den typiska sältan för fårmjölksostar.
Vintips: Rött kryddigt och mustigt vin från Spanien. Tex Nr 12679 Lat 42
Om du önskar batchnummer för att bekräfta ostens äkthet var vänlig kontakta info@norinsost.se/kundservice@ostogram.se
Innehållsförteckning
Ingredienser: Pastöriserad fårMJÖLK, salt, stabiliseringsmedel: kalciumklorid, löpe, mjölksyrakultur och konserveringsmedel: lysozym (fårn ÄGG). Ostens kant: natamycin, färgämne: karamellfärg och annato.
Näringsinnehåll
- Basmängd
- Per 100 g
- Energi (kJ)
- 1979
- Energi (kcal)
- 478
- Fett
- 42 g
- Mättat fett
- 30 g
- Kolhydrat
- 1,6 g
- Sockerarter
- 0,5 g
- Protein
- 23 g
- Salt
- 1,6 g
Produktinformation
- Mjölk
- Mjölk från får