Kundvagn

Moliterno al Tartufo

Moliterno al Tartufo

Artikelnummer
108046
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
89 kr/hgMinsta mängd: 2 hg
Hg

Beskrivning

Moliterno är en ost gjord på fårmjölk från Molise bergskedja i södra Italien. Namnet Moliterno kommer från dess hemstad. På 20-talet, efter att mängden fårmjölk minskade i regionen bestämde sig Agostino Villeco och hans son Gerardo att hålla den inhemska traditionen intakt och inte ta mjölk från andra regioner. De bevarade traditionen, i synnerhet utformningen av osten, och förfädernas recept som gått i arv från generation till generation i Villeco familjen. Central Formaggi är nu en av de viktigaste Moliterno-producenterna och den enda i Sardinien med rätt att använda ostens ursprungliga namn. "Central" varumärket skrivs på sidan av varje ost för att vittna om dess ursprung. Osten lagras under minst 12 månader i en kontrollerad miljö medan temperaturen och luftfuktigheten förändras under de olika mognadsfaserna. Detta är en hårdost med ett kompakt elfenbensvitt innanmäte med enstaka hål och en balanserad, något salt smak. Nyligen har Central Fromaggi utvecklat Moliterno med svart tryffel (Tuber Aestivum Vitt. 5%). Den lagras i fem till åtta månader med svart tryffel, synliga i ådrorna i osten. Smaken av tryffel sprids långsamt i hela osten, vilket ger en rik och delikat smak som är karaktäristisk för denna dyrbara svamp.

Fetthalt i torrsubstansen 50%

Innehållsförteckning

Ingredienser: Pastöriserad FÅRMJÖLK, svart tryffel 5%, salt, löpe, bakteriekultur,

Näringsinnehåll

Basmängd
Per 100 g
Energi (kJ)
1637
Energi (kcal)
395
Fett
31,6%
Mättat fett
21,5 g
Kolhydrat
3,3%
Sockerarter
1,6%
Protein
24%
Salt
2,2%
Kalcium
849mg
Natrium
866mg
Kostfiber
0,5g

Produktinformation

Ursprung
Italien Italien
Mjölk
Mjölk från får Mjölk från får