Roquefort AOP Papillon Premium
- Artikelnummer
- 101021
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
Roquefort Papillon är en blåmögelost gjord på fårmjölk från regionen Causses i Frankrike. Denna ost tillverkas fortfarande enligt den gamla metoden med mögel från ett speciellt rågbröd som får ligga i grottor. Osten lagras sedan i de naturliga grottorna i minst 150 dagar.
Roquefort Papillon produceras från december till slutet av juni. Fårmjölken som används till denna produkt har en högre fetthalt eftersom den mjölkas av får som har gått och betat på en nivå på 800 meter över havet. Det gör osten krämigare och mjukare med något mindre sälta.
Just denna Roquefort Papillon Premium lagras i minst nio månader vilket ger denna kraftiga, helt otroliga smak.
(Produkten är tillverkad av opastöriserad mjölk och rekommenderas EJ förtäras av gravida eller andra känsliga grupper)
Innehållsförteckning
Ingredienser: Opastöriserad FÅRMJÖLK, salt, mjölksyrakultur, löpe, penicillium Roqueforti.
Fetthalt i torrsubstansen 52% totalt 32% fett.
Näringsinnehåll
- Basmängd
- Per 100 g
- Energi (kJ)
- 1572
- Energi (kcal)
- 379
- Fett
- 32 g
- Mättat fett
- 20 g
- Kolhydrat
- 1,8 g
- Protein
- 21 g
- Salt
- 3,6 g
- Kalcium
- 600 mg
- Natrium
- 1417 mg
Produktinformation
- Ursprung
- Frankrike/Causses
- Mjölk
- Mjölk från får Opastöriserad mjölk