Reblochon AOP lait cru
- Artikelnummer
- 10309
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
Reblochon är en av de allra mest välkända ostarna från Savoyen.
Den tillverkas på komjölk, är lätt pressad och får ett relativt kraftigt skal på vilket tunt vitmögel utvecklas. Den är mycket smidig och krämig med en mjuk konsistens som kan uppfattas som något gummiaktig till nästan fuktig och klisteraktig. Smaken är mild med mycket karaktär och har inslag av hasselnöt.
Reblochons historia går tillbaka till 1300-talet då bönderna betalade arrende i förhållande till hur mycket mjölk boskapen gav. De dagar markägarna kom för kontroll mjölkades därför korna inte ordentligt och på så sätt fick bönderna betala lägre arrende. När markägarna hade gett sig av, mjölkades korna på den sista mjölken − le reblache− som är speciellt fet. Det är av denna mjölk som reblochon tillverkas.
Fetthalt i torrsubstansen 45 %
Innehållsförteckning
Ingredienser: Opastöriserad KOMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrakultur. Fetthalt i torrsubstansen 45%, Totalt 22%.
Näringsinnehåll
- Basmängd
- Per 100 g
- Energi (kJ)
- 1370
- Energi (kcal)
- 330
- Fett
- 23 g
- Mättat fett
- 16,9 g
- Kolhydrat
- 0,094 g
- Protein
- 20 g
- Salt
- 1,19 g
- Kalcium
- 493 mg
- Natrium
- 469 mg
Produktinformation
- Ursprung
- Frankrike/Savoie
- Mjölk
- Mjölk från ko Opastöriserad mjölk