Kundvagn

Reblochon AOP lait cru

Reblochon AOP lait cru

Artikelnummer
10309
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
439 kr/st
St

Beskrivning

Reblochon är en av de allra mest välkända ostarna från Savoyen.

Den tillverkas på komjölk, är lätt pressad och får ett relativt kraftigt skal på vilket tunt vitmögel utvecklas. Den är mycket smidig och krämig med en mjuk konsistens som kan uppfattas som något gummiaktig till nästan fuktig och klisteraktig. Smaken är mild med mycket karaktär och har inslag av hasselnöt.

Reblochons historia går tillbaka till 1300-talet då bönderna betalade arrende i förhållande till hur mycket mjölk boskapen gav. De dagar markägarna kom för kontroll mjölkades därför korna inte ordentligt och på så sätt fick bönderna betala lägre arrende. När markägarna hade gett sig av, mjölkades korna på den sista mjölken − le reblache− som är speciellt fet. Det är av denna mjölk som reblochon tillverkas.

Fetthalt i torrsubstansen 45 %

Innehållsförteckning

Ingredienser: Opastöriserad KOMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrakultur. Fetthalt i torrsubstansen 45%, Totalt 22%.

Näringsinnehåll

Basmängd
Per 100 g
Energi (kJ)
1370
Energi (kcal)
330
Fett
23 g
Mättat fett
16,9 g
Kolhydrat
0,094 g
Protein
20 g
Salt
1,19 g
Kalcium
493 mg
Natrium
469 mg

Produktinformation

Ursprung
Frankrike/Savoie Frankrike/Savoie
Mjölk
Mjölk från ko Mjölk från ko Opastöriserad mjölk Opastöriserad mjölk