Morbier AOP Reserve Cremiers opast.
- Artikelnummer
- 103041
- Frågor?
- Vid frågor, kontakta oss.
- Produkttips
- Tipsa en vän om denna produkt
Beskrivning
Osten morbier är uppkallad efter den lilla stad i Jura där den först tillverkades.
Osten har en svart rand av sot och salt som går igenom mitten. Osten delas horisontellt på mitten när den har börjat stabiliseras för att detta sotlager ska läggas till. Varje del tvättas för sig i saltlake innan de sammanfogas igen. Sedan tvättas osten med vatten två gånger i veckan i två månader.
Morbier Reserve Cremiers kanter är mörkt gyllenfärgade med vita fläckar. Osten är halvmjuk med en jästlik doft och söt, fruktig smak.
Denna Morbier lagras i minst 80 dagar och kan inte jämföras med en pastöriserad typ.
(Produkten är tillverkad av opastöriserad mjölk och rekommenderas EJ förtäras av gravida eller andra känsliga grupper)
Innehållsförteckning
Ingredienser: Opastöriserad KOMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrakultur, vegetabiliskt sot E153.
Fetthalt i torrsubstansen 45% totalt 28% fett.
Näringsinnehåll
- Basmängd
- Per 100 g
- Energi (kJ)
- 1481
- Energi (kcal)
- 357
- Fett
- 29 g
- Mättat fett
- 20 g
- Kolhydrat
- 1 g
- Sockerarter
- 1 g
- Protein
- 23 g
- Salt
- 1,3 g
- Kalcium
- 700 mg
- Natrium
- 512 mg
Produktinformation
- Ursprung
- Frankrike/Jura
- Mjölk
- Mjölk från ko Opastöriserad mjölk