Kundvagn

Morbier AOP Reserve Cremiers opast.

Morbier AOP Reserve Cremiers opast.

Artikelnummer
103041
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
49 kr/hgMinsta mängd: 2 hg
Hg

Beskrivning

Osten morbier är uppkallad efter den lilla stad i Jura där den först tillverkades.

Osten har en svart rand av sot och salt som går igenom mitten. Osten delas horisontellt på mitten när den har börjat stabiliseras för att detta sotlager ska läggas till. Varje del tvättas för sig i saltlake innan de sammanfogas igen. Sedan tvättas osten med vatten två gånger i veckan i två månader.
Morbier Reserve Cremiers kanter är mörkt gyllenfärgade med vita fläckar. Osten är halvmjuk med en jästlik doft och söt, fruktig smak.
Denna Morbier lagras i minst 80 dagar och kan inte jämföras med en pastöriserad typ.

(Produkten är tillverkad av opastöriserad mjölk och rekommenderas EJ förtäras av gravida eller andra känsliga grupper)

Innehållsförteckning

Ingredienser: Opastöriserad KOMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrakultur, vegetabiliskt sot E153.

Fetthalt i torrsubstansen 45% totalt 28% fett.

Näringsinnehåll

Basmängd
Per 100 g
Energi (kJ)
1481
Energi (kcal)
357
Fett
29 g
Mättat fett
20 g
Kolhydrat
1 g
Sockerarter
1 g
Protein
23 g
Salt
1,3 g
Kalcium
700 mg
Natrium
512 mg

Produktinformation

Ursprung
Frankrike/Jura Frankrike/Jura
Mjölk
Mjölk från ko Mjölk från ko Opastöriserad mjölk Opastöriserad mjölk