Kundvagn

Camembert Bocage 250 gram mikrofilt

Camembert Bocage 250 gram mikrofilt

Artikelnummer
x10005
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
79 kr/st
St

Beskrivning

Camembert kom till i slutet av 1700-talet som en torr gulbrun ost som tillverkades av Marie Harel, en bondhustru. Omkring tiden för Franska revolutionen gav familjen skydd åt en präst från regionen Brie. Prästen lärde Marie Harel hur man gjorde ost i regionen han kom ifrån.

Osten blev mjukare och luftigare. Skalet är orangebeige till ljust brunt med skrovlig yta som påminner om vågor. Det finns märken efter torkställningarna på både ovan- och undersidan av osten. Skalet på Camembert Bocage är täckt som av ett vitt puder som består av det vita möglet. Innanmätet är ljusgult till stråfärgat, smidigt och krämigt med något öppen textur.

(Produkten är tillverkad av mikrofiltrerad mjölk och rekommenderas EJ förtäras av gravida eller andra känsliga grupper)

Innehållsförteckning

Ingredienser: Mikrofiltrerad KOMJÖLK, Salt, mjölksyrakultur, löpe, vitmögelkultur.

Näringsinnehåll

Basmängd
Per 100 g
Energi (kJ)
1095
Energi (kcal)
264
Fett
20 g
Mättat fett
13 g
Kolhydrat
0,5 g
Sockerarter
0,5 g
Protein
20 g
Salt
1,8 g
Natrium
709 mg

Produktinformation

Ursprung
Frankrike/Normandie Frankrike/Normandie
Mjölk
Mjölk från ko Mjölk från ko Opastöriserad mjölk Opastöriserad mjölk