Kundvagn

Vacherin Fribourgeois AOP Sanglé

Vacherin Fribourgeois AOP Sanglé

Artikelnummer
MS29599
Frågor?
Vid frågor, kontakta oss.
Produkttips
Tipsa en vän om denna produkt
55,90 kr/hgMinsta mängd: 2 hg
Hg

Beskrivning

Förr i tiden så var Vacherin Fribourgeois omsluten av ett granband, men producenterna tog bort denna traditionella färdighet gradvis och ersatte bandet med gasbinda, vilket var lättare och billigare att hantera.

Vår leverantörs Master Cheesemaker, har i samarbete med Fromagerie Moléson, återupplivat denna tradition. Det optimala resultatet uppnåddes efter mer än ett år av utveckling och test. En producent från Jura hittades för att leverera dessa skräddarsydda stora granband; försök gjordes på bandets positionering och snören runt osten; och tester slutfördes för att bestämma de bästa förutsättningarna för mognaden. Två dagar efter att ostarna hade producerats slår Jean-Patrick om ostarna med granband som är fuktade i förväg för att mjukna upp dem. Banden behöver passa ostarna perfekt och bli som en andra hud. Han lämnade vidare staffettpinnen till Jean Claude, hos Moléson, som håller efter Vacherinen genom att regelbundet gnugga ostarna med saltlake i tio dagar och sedan så sänkts frekvensen till tre gånger och sedan två gånger per vecka för resten av mognadsperiod, dvs. minst 4 månader.
Och här är resultatet. En autentisk Vacherin Fribourgeois med en stark karaktär. Litet osttårta med en trevlig arom. Innanmätet är krämigt, mjukt och delikat. Granbandet tillför en träig arom, i kombination med den otvivelaktiga charmen från förr.

Fetthalt i torrsubstansen 50%

Produktinformation

Ursprung
Schweiz Schweiz
Mjölk
Mjölk från ko Mjölk från ko